1. YAZARLAR

  2. Uzman Psikolog Yonca Hasan

  3. Terk Edilmen Hayatının Sonu Değil ..
Uzman Psikolog Yonca Hasan

Uzman Psikolog Yonca Hasan

Yazarın Tüm Yazıları >

Terk Edilmen Hayatının Sonu Değil ..

A+A-

Güzel ve uzun bir ilişkiye devam ederken terkedileceğimiz ya da bir gün ayrılabileceğimiz ihtimalini çok az düşünürüz. Önceki ilişkilerimizde yaşadığımız olumsuzlukları, eski kırgınlıklarımızı bir kenara bırakır yepyeni bir sayfa açarız. Eskiden yaptığımız hataları, yanlış seçimleri sıfırladığımızı ve bu sefer bir adım önden başlayacağımızı düşünür, kendimize sözler veririz. Sevmenin ve sevilmenin verdiği heyecanla, vücudumuzda salgılanan hormonların verdiği rahatlık ve mutlulukla kendimizi dünyanın en şanslı insanı hisseder, ilişkisinde olumsuzluklar yaşayan arkadaşlarımızı gördükçe bir kez daha ne kadar şanslı olduğumuzu düşünürüz.Ta ki ilişkimizin çatırdamaya başladığı, küçük ve çözülebilir problemlerin dünyanın en ağır yükleri gibi geldiği, ya da hiç beklemediğimiz bir anda sevgilim dediğimiz insanın ortadan kaybolduğu zamana kadar…Sevdiğiniz, sizi sevdiğini sandığınız adam ya da kadın artık yoktur. Aynı evde hayatı paylaşma planları yaptığınız, gelecekle ilgili planlarınızın başrolündeki, mükemmel aşkın tanımı o kadın; sizin için dünyanın en seksi insanı olan o adam birden yok olmuştur. Sonrasında hemen hemen herkes için aynı gelişen bir süreç başlar. Akşam yemeklerini yalnız yemeye, alışverişe yalnız gitmeye, koşuya yalnız çıkmaya, arkadaşlarınızla görüşmeye tekrar alışmaya çalışırsınız. Gözünüz telefondan ayrılmaz ve gelen her aramayı, aldığınız her mesajı o zanneder, başka bir numara olduğunu anlayana kadar kalp atışlarınızın daha da hızlandığını hissedersiniz. Dünya üzerindeki en kötü ayrılığı siz yaşamışsınız gibi gelir. Sürekli kendinizi suçlar ve ilişkiniz için elinizden geleni yapıp yapmadığınızla ilgili şüphe yaşarsınız. Bu paranoya, depresyon ve karamsarlık durumu hiç sonlanmayacak gibi gelir. Ancak yanıldığınızı, ayrılığın üstünden biraz zaman geçtikten sonra fark edersiniz. Sonrasında yaşadığınız tek pişmanlık, üzülerek boşa harcadığınız zamanınız olur. Henüz etkisinden kurtulamadığınız bir ayrılık yaşadıysanız, kendinize olan özgüveninizi tekrar geri kazanmaya çalışmalısınız. 

Yapmanız gereken tek şey, yaşadığınız bu olumsuz duygunun bir problemden değil, size kendinizi kötü hissettiren bir durumdan kaynaklandığını görebilmek ve yaşanan olumsuzluğu olduğu gibi kabul ederek bu durumla yaşamayı öğrenebilmek. Bu şekilde yalnızca ayrılığın getirdiği değil, hayatınızın her aşamasında karşılaştığınız zorluklarla başa çıkabilme becerisi kazandığınızı göreceksiniz.

Terk Edilme Hislerinin Bileşenleri ;

  1. Depresyon
  2. Öfke
  3. Korku
  4. Suçluluk Duygusu
  5. Pasiflik ve Çaresizlik
  6. Boşluk ve Hiçlik

Ayrılığı atlatabilmeniz için aşağıdaki noktaları dikkate almanızı öneririm ;

  1. Hayatınızı kontrol altında tutmaya çalışmaktan vazgeçin
  2. Kendinizi dışarıdan inceleyin
  3. Hayatınıza kaldığı yerden devam edin
  4. Hislerinizi Baskılamayın
  5. Kendinizi değersiz hissetmeyin
  6. Umutsuzluğa kapılmayın
  7. En önemlisi !!! Olayları akışına bırakın ve doğru insanın doğru zamanda karşınıza çıkmasını bekleyin.

Sevgili okurum bu acıyı yaşayan bir tek sen değilsin ve bu hayatının sonu da değil, kendine gel, toparlan ve yola devam et. Bu defteri kapat yeni bembeyaz sayfaları olan bir defter aç kendine inan bana zor değil. Tek yapman gereken bir adım atmak. Bu deneyimi yaşamış olanlar çoktan gülümsedi bile, evet gülümsedi çünkü bu hayattaki acı,tatlı herşey bir deneyim bunu sakın unutma. Zamanı gelince sende gülümseyerek hatırlayacaksın yaşadıklarını sadece o anın gelmesini bekle .. İyi haftalar diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.