1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Tespitlerim
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Tespitlerim

A+A-

Ben hep söylerim bu ülkenin en deneyimli ve de bu siyaset oyununu oynayan parti UBP’dir.

Diğer partiler onun kurduğu plana uyarak hep UBP’nin oyununa gelirler.

Önce 4’lü koalisyonu bozarak HP’yi küçülttü, sonra YDP’yi alarak onu parçaladı. DP zaten onun için hiç tehlikesi yok.

Şimdi Büyük bir kongre hazırlığı içine girdi ve Hükümeti bozdu.

Tabi yeni bir hükümet HP destekli olacak. HP böylesi bir hükümet içinde dağılan tabanını toparlamanın peşine düşerken UBP’nin onu tamamen tüketeceğinin farkında değil.

UBP yaptığı hiçbir kötü icraat için tabanından tepki almaz. Hükümette yer alarak ve ya dışarıdan destekleyecek HP bundan önce olduğu gibi hep zarar görecek. Cumhurbaşkanı hayali ile yola çıkan Kudret Özersay bu oyunla milletvekilliğini da kaybedip siyasi hayatını sonlandırabilir.

Her halükarda kurulacak yeni hükümet kurulursa UBP’nin tek başına iktidar olmasını güçlendirecek. Kurulmayıp 2 ay sonra seçime gidilirse belki tek başına hükümet olmaz ama her zamanki refiki DP ve ya başka 1-2 vekil çıkaran parti ile iktidar olur.

Zaman 1976’dan beri hep UBP’den yana çalışır. Tek nedeni değişim diye yerini alanlar ona benzemekten başka bir şey yapmadı ve ya yaptırılmadı. Yaptırılmadıysa da bunu koltuklarda otururken halkı ile paylaşmadı. Bu nedenle her hükümet UBP’yi güçlendirerek koltukları devretti.

UBP dışında kurulan hükümetler sonrası yapılan seçim sonuçlarına bir bakın.

Tanrı Kıbrıs Türkünü korusun mu demeliyim…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.