1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. TKP'nin yolu halktır, o yüzden varız!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

TKP'nin yolu halktır, o yüzden varız!

A+A-

Halkın son yıllarına bakıldığında ezildiği, korunmadığı ve ciddi radikal önlemlerin alınmadığı, halkın daha da perişan ve çıkmaza getirildiğini görüyoruz. 

İnsanların yüzünü güldürecek her hangi bir sosyal demokrat hükümetin hakim olmadığını da ne acıdır ki gördük. 

Gelenler bir birlerinin kopyası çıkmıştır. 

Bu nedenler toplumun vizyon sahibi siyasetçilere artık ihtiyaç olduğu bir gerçektir. 

Görev bu vizyon sahibi siyasetçilerin cesaretli politikaları ile mümkündür. 

Bu da TKP 'de vardır. 

Bu cesaret ve yürek karşısında toplumu kucaklamaya ve gerçekten de insanımızı insanca bir yaşama kovuşturmaya sahip ilkeleri ile bir partidir TKP. 

Önce halk diyoruz. 

Önce toplumun kurtuluşu diyoruz. 

Bireysel değil, toplumsal hareket diyoruz. Hükümete gelmiş geçmiş tüm partiler, toplumsal hareketin yerine, bireysel hareket ettiler. O yüzden bu toplum hep kaybetti. Yıllardır kangrenleşen sorunlar ve bu sorunların üzerine gidilmeyerek daha da vahim haline getiren hep bu düzenin partileri olmuştur. Ciddi anlamda hastalığı yaratan onlar olurken, bugün halen daha halk ile alay edercesine hükümet olmak için görev isteyecekler. 

Ne yüzle değil mi? 

Ne hakla değil mi? 

Hükümet olanlar bugün ve de geçmişte de plan ve proje ile hareket etmiş olsalardı, bugün bu toplum bu hale gelmeyecekti. Ama maalesef hayata geçirilmesi gereken ciddi kurtarıcı reformları geçirmeyerek sorunları kangren haline getirip dayamış oldular. Öncelikle kaynak sağlamak için cesaretli reformlar yapmak koşulu ile bunu yerine getirmek gerekirdi. Ama maalesef bunlar yapılmadı. 

TKP olarak işte bizler bu cesaret ve bu inanç ile bunları yerine getireceğiz. 

2018 seçimlerinde bunları dile getirmiştik, hatta o yılda manifestomuzuda yayınlamıştık kitapçık halinde. Şayet gerçekten de bir devlet olmak istiyorsak, ayaklarımız üzerinden durmamız için kendi reforumlarımız ile yola çıkmalıyız. 

Peki gelen bu hükümetler bunları yaptı mı? Özellikle son yıllar içerisinde ciddi icraatlar gördünüz mü? 

Maalesef hayır değil mi? 

Herhangi bir kayda değer insanları rahatlatacak, yaşamını biraz olsun ferahlatıcı birşeyler gördük mü? 

Hayır! 

İnsanların refah düzeyini artırıcı hiç bir adım dahi atılmadı ve aksine dahada kötü bir yaşam şeklini insanımızın boynuna geçirmiş oldular. 

Ve bu son dönemde insanlarımız daha da ezildi, hiçe sayıldı. 

O yüzden TKP bu mücadelenin tek kalesi olmuştur. 

Tek umut ve çare sosyal demokrat partimiz olan TKP'dir! 

Bizler yurdundan vazgeçmeyen, insanımızın bu topraklarda var olmaya ve kök salmaya en doğal hakkı olduğuna inandığımız için bu yolda varız. 

Bizler ülkemizi kurtarmak, düzeltmek, ayağa kaldırmak, bu rezil ve de yarattıkları bu kokuşmuş düzenden kurtulmak için varız diyoruz. 

Onun için yürüyoruz. 

Bu yurt bizim, bu topraklar bizim, o yüzden ülkemize sahip, insanımıza sahip çıkmak adına bu yoldayız. Belli çevrelerin düzeni ve onların sadece varolmalarını sağlayan bu düzen partilerine karşın halkın geneli için varız. 

Sermayenin değil, onların yaşayacakları bir düzen partisi asla değiliz. 

Bizler herkesi kucaklayacak ve refahı huzuru herkese eşit şekilde insanca bir şekilde hakça sağlayacak bir sosyal demokrat partiyiz. 

O yüzden bu yola çıktık. 

Kaynak: (Arşivimden)

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.