1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Topraksız kalacağız!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Topraksız kalacağız!

A+A-

Kıbrıs Türk Toplumunu çok büyük bir tehlike bekliyor.
Kıbrıs konusunda bir anlaşma ve çözüm söz konusu olmazsa elimizde tuttuğumuz mallar birer birer elden gideceği bir acı gerçektir.
Rum halkı mallarını istiyor. Kuzeyde malım diyor ve ne olursa olsun malına gelip de yerleşmesinin hukuksal yoluna girmiştir. 

Bakınız Kozanköy'de malına yerleşen ve ev inşaasına başlayan hak sahibi Kıbrıslı Rum'a! Doğal olarak toprağına yerleşmek onun insanlık hakkıdır. Bu yüzden buna köy halkı tepki de gösterse bu Rum vatandaşını burada istemeyiz dese de dünya hukuku açısından bunu durdurmaları mümkün değildir ve olamaz da! Çünkü burada bu toprak hakkı Rum vatandaşın hakkıdır. Ínsan hakları açısından bunu engelleme mümkün değildir.
Kendi toprağının, kendi mülkünün birinci derece o hak sahibini ilgilendirir. Malın esas sahibidir geçerli kılınan! Aradan 50 yıl geçse de hiç fark etmez. Esas olan gerçek tapulardır. Bu tapular ne olursa olsun hak sahipleri tarafından yerleşmeye dönüşeceğini göstermektedir. Bir de burası bir AB'nin toprağı olduğu gerçeği de dikkate alınırsa Rum halkı bu nedenle mallarını bu şekilde AB insan haklarının yolunda alacaklarını göstermektedir. Bizim taraf istediği kadar bir çakıl taşı vermeyiz desin. Ístedikleri kadar da sınırlarımızı bellidir, Kuzey Kıbrıs bizlerin tapulu malıdır desin. Durum hiç de öğle değildir. Rum halkı bu şekilde mallarını almaya kalkarsa işimiz çok zor! Zaten başlandı bile! 
Yani kuzeyde bizler toplum olarak bu mallar üzerinde eğreti oturduğumuz gerçeğini kimse inkâr etmesin, ya da buralarını kan döktük aldık bizimdir demesin, çünkü dünya hukuku kan döktük aldık diye kabul etmez! Öyle olsa canına esen girer kan döküp alır ve benimdir der ve bu iş de biter. Ama böyle bir şeyin mümkünü yoktur ve olamaz da!
Her neyse...
Canımızı yedik görüşmeler için değil mi?
Aman yasal bir yapıya kavuşalım diye...
O kadar çok şeyler isteriz ki o kadar kendimizi haklı gösteririz ki... 
Hep haklı biziz...
Rum'lar hep haksız...
Ama bakıyorum da rumlar hep haklı çıkıyor.
Dünya haklı Rumlar diyor.
Bize haklı diyen çıktı mı?
Hayır!
Çünkü haksısız!
Ve bu gidişle hep haksızlığımız devam edecektir.
Ve bir bakacağız ki topraksız kaldık.
Olan toprağımız da elimizden gidecektir.
Ve bugün Maraş hak sahipleri de devreye gidiyor.
Maraş yakında gerçek hak sahipleri tarafından yerleşime açılırsa hiç şaşmayın!
Gidişat hiç de iyi gitmiyor.
Her şey aleyhimize gerçekleşiyor.
Bu adada bir çözüm olmazsa...
Topraksız kalacağız!
 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.