1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Tüccar vurguncu, hükümet onun destekçisi!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Tüccar vurguncu, hükümet onun destekçisi!

A+A-
Mersin'de domatesin kilosu 2 TL!
Peki bizde kilosu ne kadar?
7 ile 8 TL arası satılıyor.
Ayni domates bu.
Yani Mersin'den getiriliyor.
Alımı ise 1 TL kilosu.
Tüccarlar 1 TL üzerinden alırken, bunun ülkede satış fiyatı nasıl oluyor da 7 ile 8 TL'ye satılıyor?
Açıkça ortada bir soygun düzeni yaratılmıştır. Bu soygun düzenine çanak tutan devlet yöneticileri ne acıdır ki milleti bu şekilde fahiş fiyat altında bırakmıştır. Yani tüccar, hükümet işbirliği söz konudur. Dört başlı hükümet nasıl olur da bu kadar yüksek fiyata piyasaya domates veriliyor diye sormuyor bile! 
Bunun hesabı da kitabı da ortada zaten, alınan gümrük de belli, taşımacılık bedeli de belli tüccar'ın, yani bu kadar yüksek fiyatı belirlemek olacak şey mi? 
Hükümet açıkça tüccar hükümeti olmuştur. Onlara bu şekilde davranmak suretiyle milletin soyulması böylelikle devam etmiş oluyor. 
Dört başlı canavar olan koalisyon aslında sermaye için vardır. Zaten şöyle bir partilerinin içine baktığımızda bu sermaye tüccar efendiler ile yakından ilişkili oldukları söz konusudur. Tüccar efendiler bu partilere de üye ve hatta delege oldukları da bir gerçektir. Yani bağlantılı bir şekilde hareket ederler. O yüzden domates ve diğer birçok ürünü pahalıya, hem de korkunç pahalıya vatandaşa satıyorlar. Bu tüccarlar bugün bu şekilde korunuyor hükümet edenler tarafından ve gün geldiğinde de yani seçim zamanı her türlü parasal ve güç desteği de böylelikle onlara veriliyor. Yani bir yerde onlar seçilmek adına bunu yerine getiriyorlar. Tüccar da daha da kazanmak adına vatandaşa kazık üstüne kazık bindirmiş oluyor. 
Evet, tüm bunlar bu şekilde devam ediyor. 
Bu partiler, geçmişten gelsin sermaye işbirliği ve yakınlığı sayesinde her türlü kazık atmaya devam ediyorlar.
Emekçi parti mi?
Nerede?
Halkçı parti mi?
Demokrat parti mi?
Ya diğeri sözde Sosyal Demokrat olan parti.
Bunların hiçbiri de adalet ve eşitlik için burada bulunuyorlar. 
Eğer ki adalet ve eşitlik düşünceleri olmuş olsaydı, bugün bu şekilde hırsızlık ve talan düzeni devam etmezdi.
Düşünün siz domates üzerindeki vurguna! Ya peki diğer piyasada yer alan birçok mal üzerindeki vurgunları!
Açıkça ortada hükümet ile birlikte vurgun yapılıyor. Bu vurgunun payını nasıl ne şekilde yiyorlar o da ayrı konu! Ama açıkça milleti bu şekilde gözümüzün içine bakarak soymaya devam ediyorlar. Tüccar ve sermaye yanlısı bu dört başlı canavar ne acıdır ki halen daha kendilerini dürüst ve de halk için  göstermeye çalışıyorlar. 
Kim inanır ki bu ağlara?
Yapılanlar ortada zaten!
Domates vurgunun bir parçası sadece!
Ya peki diğer vurgular?
Evet, tüccar vurguncu!
Hükümet de onun destekçisi!
 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.