1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Uzat elini Akıncı... Uzat elini Anastasiadis...
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Uzat elini Akıncı... Uzat elini Anastasiadis...

A+A-

Kuzey ve Güney Kore'nin liderleri yıllar sonra bir araya geldiler ve tarihe yazılacak olan el sıkışıp da kucaklaşmayı gerçekleştirdiler. 
Dünya bu tarihi kucaklaşmaya böylece şahit oldu.
Ínsanlığın en mutlu yanı işte budur. 
Kardeşçe yaşamak! 
Kardeşçe ülkesine sahip çıkmak!
Evet, tarih1953, Kore bu tarihte savaşarak ikiye bölünmüştü. Ve uzun bir süreden sonra Kore'nin bölünmüşlüğüne  iki lider son verdi. Bölünmüş Kuzey ve Güney Kore değildir artık. Birleşmiş Kore'dir. Atılan imzalar bundan böyle ortak deklarasyonla, "Kore Yarımadası'nda savaşa hayır! denildi. Bundan sonra savaşa, ölüme, katliamlara son denildi. Bundan böyle evlerine insanına sahip bir kararla geleceğe imzayı bu şekilde atmış oldular. İki lider, 65 yıl aradan sonra, artık Kore nükleerden de çekilmiş olduğunu da duyurmuş oldu. Kore bundan sonra normal bir hayata kavuşmuş olacaktır. Bunu da iki lider imzaları ile böylece yerine getirmiş oldu. 
Evet, Kuzey’in ‘çılgın’ lideri olarak bilinen Kim, bundan böyle Kore halkının, "tek ülke olarak, tek halk olarak, bir araya gelmesini bu şekilde sağlamış oldu.
Ne güzel değil mi, iki lider ülkeyi ayıran sınır çizgisine yürüyerek kendi ülke sınırlarında durup da karşılıklı el sıkıştılar. Ínsana da budur yakışan değil mi? 
Ínsan olmanın erdemi budur işte! Çılgınlık yoktur artık, kavga kan yoktur. Barış vardır. Kardeşlik vardır. Yarınlara yürümek vardır. 
Kuzey Kore'nin ‘çılgın’ lideri Kim, Güney Kore'ye ilk adım atarak Moon ile böylece el sıkışmak suretiyle dünya basınına bu müthiş barış pozunu vermiş oldu. Ve bakın bu sevgiye; ‘çılgın’ Kim, programda olmadığı halde Moon’u elinden tutup ‘sekinin’ üzerinden atlattı ve Kuzey’e geçirerek el sıkışarak poz verdirdi. Kore halkının sevgisi ve de mutluluğu bu buluşma anında muhteşemdi. Halk kurulan dev ekranlarda bu anı anbe an izliyor ve de bu sevgi seli mutluluktan olsa gerek ağlayarak kutlanıyordu. Bu büyük ve de en güzel bir bayramdı Kore halkı için. 65 yıl aradan sonra özledikleri güne kavuşmuş oldular. Bundan daha güzel şey olur mu hiç. Ne güzel. 
Ve bizim ülkemize bakınız. TC dış işleri bakanı Çavuşoğlu Federal çözüm olamaz diyor. Bundan böyle Konfederal diyor bizlerin adına. Bizlerin adına hüküm vermeye halen daha devam ediyorlar. Onların tek hedefi ülke halkların birleşmemesi... Kıbrısın bölünmüş olarak ilelebet devam etmesidir. Bu yüzden de ayrı devlet diyorlar. Bu işi kesip atmak istiyorlar.
Bizler 50 yılı doldurduk çözüm ve barıştan uzak yaşayarak. Ama Kore bu süreyi 65 yıl olarak yaşadı. O 65 yıl aradan sonra ise şimdi bitti bu ayrılma dediler. Ve eller uzatıldı kendi ülkeleri için! Halk için yaşamak ve de var olmak için!
Bizler bunu yapamaz mıyız?
Íki lider el uzatıp da bundan böyle barış ve birleşik Kıbrıs diyemezler mi?
Bu kadar zor mu?
Kore 65 yıl aradan soran bunu başardı.
Biz bunu neden başarmayalım.
Ey Akıncı uzat elini.
Ey Anastasiadis uzat elini.
Uzatında bitsin bu bölünmüşlük!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.