1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Var olmak…
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Var olmak…

A+A-

Öncelikle vesayet altında yaşayan bir toplum olduğumuz gerçeğini kabullenmemiz gerekir.

Bu konuda toplu bölünmüştür.

Vesayet altında yaşamayı kabullenen ganimet ve düzenin savunucuları

Vesayet altında yaşamayı hükümet olma pahasına kabullenenler

Ve son grup da vesayet altında yaşamayı reddedenler.

İktidar olma pahasına kerhen vesayete karı çıkmayı bırakıp gerçekten vesayet altında yaşamayı reddediyoruz diyebilmek cesaretini göstermeniz gerekir. Bu en önemli noktadır. Çünkü vesayeti kabullenenler ile iktidar olma pahasına destekleyenlerin toplam oyları neredeyse %70 dolayındadır.

Öncelikle vesayet altında hükümet olmak istemediklerini gerçek anlamda halkı inandırarak dillendirmeleri gereken ve bu konuda tarihsel olarak yargılanacak kesim titreyip kendine gelmeli ve geleneklerine sahip çıkmalıdır.

Bu gerçekleşmesi halinde görev yine bu büyüklüğe düşmektedir.

Bu hükümeti ayakta tutan seçime katıldıkları ilkelere ters düşüp partilerinden istifa eden HP Milletvekilleri ile seçildiği partiden ayrılan YDP milletvekillerine (Çıkar uğruna partilerinde istifa etmemişlerse)görev düşmektedir. Tabi vesayet altında da yaşamayı kabullenmemeleri halinde bu mümkündür.

Bu Hükümet destekçileri buna yaklaşmazsa ve de desteklerine devam ederlerse Hükümet olma uğruna vesayete net karşı çıkmayanlara büyük görev düşer.

Sine-i Millete dönme.(1990’da bu yapılmış ve demokrasi kazanmıştı)

Bu gün bu vesayete karşı çıkılmazsa unutulmaması gerekir ki artık çok geç olacak Kıbrıslılar tükenecektir.

Zaman bıçak sırtındadır. Bakın Anastasiyadis Kıbrıs Cumhuriyetindeki görevlerine dönün çağrısı yapıyor. Bizden tıs yok ‘’Değiştirilen Anayasa maddelerini iptal edip eski haline döndürün ‘’diyen yok.

Ayenen 1974’de bozulan Anayasal düzeni sağlamak için adaya gelenler nasıl 47 yıldır sağlamadılarsa Anastasiyadis da gelin diyerek bizle dalga geçiyor ama bizden tıs yok.

Ey Kıbrıs Türkü ya titreyip kendimize geleceyik ya da 1960’da nasıl İngiltere’ye Avusturalya’ya göç edildiyse çocuklarımız da ülkeyi terk ederek yok olup gideceğiz.

İspatı şudur bu gün elinizdekini satışa çıkarın,alıcılar kim bakın..

Her şey anlaşılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.