1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Ve siz milletvekilleri
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Ve siz milletvekilleri

A+A-

Malum demokrasi var bir şekilde vekil seçilip Meclise gittiniz hatta bazılarınız her dönem seçilirsiniz.

Her defasında da meclis kürsüsünden göğsünüzü gere gere yemin ediyorsunuz ve bize ‘’ "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."Diye yemin edersiniz.

Te bu yeminden sonra siz bu yemini unutuyorsunuz.

Devletin bağımsızlığını koruyacağız diyorsunuz ama devleti her geçen gün bağımlı hale getiriyorsunuz. Elçilikten talimat almadan Hükmet kuramıyorsunuz. Kabinenizi bile Cumhurbaşkanından önce Elçilik onaylar. Diyelim ki Hükümet oldunuz hep Elçiliğin emrettiklerini yapıyorsunuz. Her aybaşı memurları ödemek için ‘’Emirlerinize uyacağız ‘’diye taahütname vermek durumundasınız. İcraatlarınızda emredilen yasaları çıkartmazsanız hazır olda bekleyenler Hükümete gelir onlar yapar.

Misal mı istiyorsunuz.1986’dan 1993’e kadar EROĞLU bu gün yarın diyerek üç yasayı geçirmedi.KDV,İTEM ve faizlerin serbest bırakılması.Yapacak olanlar geldi bir çırpıda üçünü de geçirdi.

Artık dangalabişta kurulmuştu yapan hükümete yapmayan kenara.

Her geleniniz da ülke topraklarını Bakanlar Kurulu kararı ile Yabancılara satılarınız izin verdiniz buna İTEM yasası ile verilenler da dâhil. Kimin toprağını kime sattınız. İngiltere’den yerleşmeye gelen Kıbrıslılara getirdikler arabayı satmasın diye Koçanlarına 5 yıl satamaz damgası vuranlar. İTEM yasası ile verile koçanlarda benzer uygulamayı yapma cesareti gösteremediler.

Hukukun üstünlüğünü hiçe saydınız. Hiçbir yolsuzluk içeren hiçbir dosyasını yaptığınız Sayıştay yasasının arkasına saklanarak sonuçlandırmadınız.

Anayasaya bağlı kalacağınıza her koltukta oturan kendi Anayasasını yaptı.

Bir örnek torba kadrodan istihdamlar kadrolanırken Anayasaya aykırıydı sinip kaldınız ve kadroladınız. Sonra Anayasaya aykırı olduğunu bile bile geçici istihdamı yaptınız. Bu kez onlar kadrolama istediğinde Anayasaya aykırı deyip kenara çekildiniz ve çalışanı birbirine düşürdünüz.

Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak uygulanan % esaslı HP uygulamasını herkese eşit olacak şekilde düzenlenmesini gerçekleştirmeyerek Düşük ücretlileri mağdur etmekten kaçınmadınız.

47 yılda ter altı yer üstü kaynaklarımızın tümünü elden çıkardınız. Bizi meteliğe muhtaç duruma getirdiniz.

Sadece emir alıp uygulayan Hükümetler haline getirdiniz.

Ben hiç bu durumdan memnun değilim ve gece rahat uyuyamıyorum siz rahat uyuyorsanız vay halimize.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.