1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Yalan her zaman yalan değildir
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Yalan her zaman yalan değildir

A+A-

Yıllardır ülkemizde hangi parti veya partiler hükümette olursa olsun, her fırsatta EKONOMİZİ BÜYÜTTÜK sözünü çok severler ve sık sık meydanlarda tekrarlamaktan gurur duyarlar hatta biraz daha zorlasanız yemin bile edecekler.

Acaba ekonomimizi neyle ,nasıl, hangi argümanları kullanarak büyütmüşler sorusunu sorarsanız tek cevap var ANA’DAN GELEN PAKETLERLE ..

Gerçekten bu paketlerle ekonomimiz büyüdü mü? Mesela kendi paramızı basabilecek ekonomik büyüklüğe ulaşabildik mi? Vatandaşın satın alma gücü yıllar itibarı ile ne kadar arttı? Zamanında devletin üretmeden vatandaşa sattığı elektrik ile toplanan paralar ve de KWS başına vatandaştan toplanan katkılarla kurulan elektrik santrallerinden vatandaşına ucuza elektrik mi satıyor? Zamanında yer altı su kaynaklarımızdan sağladığımız suyu yıllar sonra içebiliyor muyuz? Her geçen yıl üretimimiz artıyor mu? Rum’dan kalan 162 adet fabrika üretime devam edip her yıl ilaveler mi yapıldı? Narenciye gibi ihracata yönelik üretimimiz ve ürün kalitemiz arttı mı? Turizm tesislerimiz arttı mı ve bu artan yatak sayımız Kıbrıslının mı? Üniversite eğitimi ile kalkınmaya başlayan yolculuğumuzda DAÜ ile başlayan LAÜ ile devam eden Devlet ve Vakıf Üniversitelerimize GAÜ; YDÜ ve UKÜ özel üniversitelerimiz var ve gelişiyorlarsa, neden karşılarına bilmem kaç tane TC kökenli Üniversite kurulmasına geçit verilerek bu üniversitelerimize rekabet getirdiniz. İhracat rakamlarımızı geçen yıllar itibariyle yükseltebildiniz mi? En önemlisi bizi tek tanıyan ülke olarak kabul ettiğiniz TC. ile aramızdaki ithalat/ihracat dengesine iyileştirme sağladınız mı?

Yukarıdaki sorulara daha birçok soru eklemek mümkün. Fakat bütün bu soruların cevapları hep olumsuzdur.

İşte bütün bu olumsuzluklara rağmen EKONOMİMİZİ BÜYÜTTÜK değenlerin bu konuda yemin etseler bile başları ağrımaz,

Büyüttükleri ekonomi ne KKTC’nin nede vatandaşın ekonomisidir. Büyüttükleri kendi ekonomileri, partizanlarının ekonomileri, kendilerini hükümette tutacak sermaye destekçilerinin ekonomileri,

Mevcut ekonomik kriz tam da Hükumetlerin değil ama sotada bekleyen sermaye, Bankalar ve tefecilerin kalkınmasını sağlayacak cinsten.

Kazık yine vatandaşa kalacak. Yönetenlerin umurunda mı? HAYIR.

Bizi yönetenleri şöyle düşünebilirsiniz koltuklara otururken kendi ve yandaşları için suya bir taş atıyorlar ve taşın suda oluşturabildiği halkalar kadar kendileri için ekonomik gelişim sağlıyorlar.

Kalkınma diye yemin etseler başları ağrımaz.

Hepsinin suda toplam elde ettikleri dalgalar kadar da VATANDAŞLA DALGA GEÇERLER..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.