1. YAZARLAR

  2. Alper Özsakınç

  3. Yolu sevgiden geçeni
Alper Özsakınç

Alper Özsakınç

Yazarın Tüm Yazıları >

Yolu sevgiden geçeni

A+A-

Gölge oyunlarına direniyordu hezimet,mağrur ve başı dikti gururun,gelecek  adına susuyordu sefalet, geçim derdiydi geçmiyen dertlerin sinesi , üçün beşin lafı ediliyordu yokluğun arka sokağında, akıbeti belliyken ısrarın,yastığına sarılıyordu çaresiz kadın, satılıyordu umutları çocukların,tükenmişti fazilet ...

Kötülük zaferini ilan etmiş, yedi tepeden yedi kere inmişti felaket,menfeat  denilen ortak kavga , ayırıyordu kadın ve erkeği, bir çırpıda bitiyordu bencil soslarla bezenmiş cehalet ...

Zevki sefa sürüyordu ayrılık kisvesi ve tarih siliyordu bugün burada kaybedenleri , ışıklar sönmüş, zifiri karanlığa dönmüştü yüzünü  nar çiçeği, öyle bir devri devran vardıki, inandırıyordu tüm gezegeni ..

Ezileni yok ediyordu, zalimin en kahpe zehiri , kim vurmustuki ?Nerede idi kimse görmüyordu o eski zerafeti, ehli sevda olmak için, sevgiye fiyat biçilirmiydiki ,zeytin küspesi değildi ki ızdıraptan arta kalan, aşkın en açık ihanetiydi gözyaşına karışan..

Bir yol gösterenin tarifidir merhaba , kadın sevdimi bakmazki ayyuka, güneş doğarda karışmaz ya sabaha , bazende sular sel olur , akmaz ya aynı ırmağa, sen benim safi hayalimsin..

Ey gönül bilki;

ihlas olmaktır korkuya cesaret , rencide etme sevdiğini, rencide etmektir şevki hıyanet ,tek suçlu zamanı müebbetse,onu yazan kalbe mürekkeptir ..

Ecadadından aldın sen köklerini, şan ile yaşamak nasibe kısmettir, örtülsede gökyüzü, sen aç yine ellerini , sorgusu sevda olur karşılıksız  sevenlerin, yoldan geçenleri değil, sev yolu sevgiden geçenleri...

*******

Günün sözü

İncinirse yürek, sever seni bilerek yada bilmeyerek, incitme sen sevdiğini, o susar da söylemez sonsuza dek.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.