1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. 25 Kasım (Son)
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

25 Kasım (Son)

A+A-

Doğal olarak Anastasiyadis’in çözüm istemediği net olarak ortadadır.Bunun birinci nedeni BM’nin 186 sayılı kararından itibaren kendisine tüm Kıbrıs’ı temsil etme yetkisini veren kararların altında Türkiye’nin onayı olması,hatta KKTC’nin tanınmaması için alınan kararların da altında imzası olmasıdır. Kıbrıs’ın AB’ye tek taraflı girişini da Türkiye onaylamıştır.(Gümrük birliği anlaşması ve Tam üyelik görüşmelerinin başlaması karşılığı)

Sorulması gereken soru Anastasiyedis’in tek taraflı çözüm karşıtlığı olması mı sorunu çözümsüz bırakmaktadır?

Kesinlikle hayır. Anastasiyadis Türkiye’nin çözüm istemediğini net olarak bildiği için masa başında görüşmelerin sürmesi ama sonuca ulaşmaması yönünde hareket etmektedir.

Bütün bunların sonucunda açık ve net olan bir durum söz konusudur.

Kıbrıs sorununun çözümü tamamı ile Türkiye’nin inisiyatifindedir.

O da net olarak talebini ortaya koymuş ve ‘’Akdeniz’deki enerji payımı almadan çözüm olmaz’’demektedir.

İşte bu sebeplerden dolayı 2020 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde genel seçimlerinden farklı bir sonuç beklenmemelidir.

Yıllardır her sandığa gidişimizde biz bizi yönetenleri seçeceğimize hep talimatla yönetilenleri seçtik. Kimimiz bunu milliyetçilik, kimimiz sosyal adalet, çözüm adına yaptık ama her düşünce ile ayni sonuca ulaştık hep kazanan sermaye kaybeden halk olmuştur.

Bütün bu nedenler alt alta konulduğunda Cumhurbaşkanlığı seçimi ezilen halk için çok da anlamlı olmayacağı aşikârdır.

Denktaş,Talat,Eroğlu ve Akıncı ile vardığımız nokta farklı mıdır?

Bu Cumhurbaşkanlarından hangisi çevrelerini nemalandırmaktan başka halk adına bir şey yapmıştır? Hangisi halkını olumsuz etkileyecek yasaların altına imza atmamıştır? Hangisi siyasiler tarafından ulufe gibi yandaşlarına dağıtılan üçlü kararname ve siyasi atamaların önüne geçmiştir?

Şimdi yene secim döneminde hemen hemen tüm aday olacaklar bu yukarıdaki vaatleri ortaya koyup sizlerden oy isteyecektir.

Son sözüm şudur.

Seçilecek aday çözüme her hangi bir katkı koymayacaktır. Seçilen her kim olursa olsun Saray’ın menfaatlerinden faydalanacaktır. Halkı için hiçbir karar alamayacaktır

Bu görüşüm yukarıda sıraladığım her üç aday tipi için da geçerlidir.

Bu sözü çok tutarım’’Aslında yok birbirimizden farkımız ama biz ……Bankasıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.