1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Acı ama gerçek
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Acı ama gerçek

A+A-

Ada geneline bakıldığında ortaya iki büyük parti çıkmış oldu. İkisi de mecliste çoğunlukta. Hükümete ise biri gelir biri gider. Değişen bir şey olur mu? Olmaz Her Hükümet olan talimata uymak zorunda mı? Evet.

O zaman bu eziyeti halk niye çeksin. Yapın bir referandum sorun bu halka KKTC mi? İlhak mı? İstersiniz.

Eminim sandıktan İlhak çıkar da İlhak edecek olan bunu kabullenmez. İşine geldiği gibi siz iki egemen Devlet diye bağırın ama benim alt yönetimim olmaya da devam edin çıkarlarımız bu yöndedir der. Kabullenmez ilhakı.

Sonuç bu da böylesi bir referandumda KKTC for ever diyenler ilhak yönünde mi oy kullanacak? İrademizi savunanlar KKTC lehine mi oy kullanacak?

Benimkisi varsayım. Her şeyden önce böylesi bir referanduma yönetenler izin vermez. Nasıl Anayasanın geçici 10.nuncu maddesinin kaldırılmasını teklif bile edemezsiniz. Böyle bir oylama olamaz.

Paşa paşa siz demokrasicilik oynayın. Her yıl ortalama 2500 vatandaş yapın. Biriniz Hükümet biriniz muhalefet olun. Birinin yapmadığını diğeri gelip yapsın. Bakın keyfinize nemalandığınız kadar nemalanın.

Sakın ha öyle vergi yasasıymış, nereden buldun yasasıymış, sizi zora sokacak Sayıştay yasasını değiştirmeye de kalkmayınız. Mevcut ekonominizde büyük yer kaplayan kumarhaneler ile ilgili yasayı değiştirmeyin. Turizm ve Üniversitelerdeki teşvikleri kaldırmayın. Adaletli Hayat pahalılığı ve Asgari ücret uygulaması yapmayın siz o kesimden vaatlerle oy almaya devam edin.

Aslanlar yola devam arkanızdayız yeter ki sözümüzden çıkmayın.

Yıllarını var olma mücadelesinde geçiren Kıbrıslı Türklerin hazin hikâyesi… Kan döktük aldık diyenlere ve onların yardakçılarına terk edilen vatan

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.