1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Aflar Konusu
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Aflar Konusu

A+A-

Yılbaşı öncesinden başlayarak sıra sıra aflar ülkenin gündeminde. Neredeyse Her gün bir yenisi çıkacak.

Ne yazık ki bu çıkan afların tümü halk için değil. Tam tersi Devletin kasasına girip halka yansıyacak paranın sermayenin kasasına girmesini sağlamaktan öte bir anlam taşımıyor.

Aralık ayında onaylanan bütçe zaten açık veriyor. Bu açığı bir nebze kapatmak için harçlara yeterinden fazla zam yapılmış ve daha çalışanın cebine girmesi muhtemel HP ve çalışanın cebine girecek Asgari ücret artılı fazlasıyla cebinden alınmıştır.

Bu Aflar da çalışanın fonlarına girecek paranın tüccarın cebine girmesinden başka hiç bir şey ifade etmiyor.

Mecliste 2019 yılı içerisinde Başta üreticiyi ve dolaylı olarak halkı ilgilendiren çok iyi bir yasa hazırlandı.’’HAL YASASI’’sonuç ne oldu meclisin gündemine bile gelmeden kadük oldu. Sebebi halka hizmet edecek olması.

Bankalar ve faiz yasası çıkmıyor çıkacağı da yok varsın millet Bankaların ve tefecilerin kıskacında ezilsin.

Aflara gelince Yılbaşı öncesi yeni alınacak araçlara KDV affı getirildi. Yani Devlet kendi alacağından Araç satıcıları adına feragat etti. Her ne kadar vatandaşın araç alına katkı diye gösterilmeye çalışılsa da bu aftan gerçekte araç satıcıları ve Bankalar karlı çıktı. Araç satıcıları daha fazla araç sattı, Bankalar da daha fazla borç verdi. Gerçekte Devlet kaybetti, halk borçlandı, Araç satıcıları ve Bankalar kar etti.

Sigortalar affına gelince ilgili Bakan açıklıyor ‘’Bu fonlara borcu olan işverenler Devler ihalelerine katılamıyorlarmış ve bu nedenle ekonominin önünü açmak gerekiyor muş’’Yani bundan önce yaptığı işlerde emekçinin hakkını gasp ederek kendi sermayesine katanlar affedilecek ve onlara yeniden ihale yolu ile zenginliklerine zenginlik katacak. Emekçinin fonlarından çalınan bu paralar ne olacak? Sosyal fonların zarar ettiğini söyleyen yine bu Hükümetler değil mi? Hem yasa Aflarla bu fonlara girecek paraların önünü kesiyorsunuz hem de şikâyet ediyorsunuz.

Kaçak işçi affının temeli da aynidir. Sermaye kaçak işçilerden nemalanıyor. Devlet’se yasal hale getirmek için yine fonlara girecek paradan vazgeçiyor.

Son olarak Elektrik Kurumunun getirdiği faiz affına bir bakalım. Düzenli ödetene bir menfaat yok. Kendi kurallarına göre belli bir bakiye limiti üzerinde borcu olanların elektriği otomatik olarak kesiliyor. Bu kıstas hepsi için geçerli değil ki böyle bir affa gidiyor. 

Sorum şu bu aftan kimler ne kadar faydalandı? Benim gibi düzenli fatura ödeyen vatandaşlar Kurum bu kadar eksik tahsilat nedeniyle zam yapacak mı?

Kurumun başında çok güvendiğim biri vardır.Umarım bu aftan yararlananların listesini ve faydalandıkları miktarları açıklar. Bir de bu aftan faydalanıp ödeme yapmayan ve hala daha eletiriği kesilmeyenler var mı?onları da açıklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.