1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Aslında birbirlerini aklıyorlar...
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Aslında birbirlerini aklıyorlar...

A+A-

Bu hafta başında Cumhuriyet Meclisinde 3 ayrı meclis araştırması önergesi oylandı.

Araştırma önergelerini veren parti CTP'ydi.

Önergelerin ilki Başbakan ve Hüseyin Özgürgün hakkında, ikincisi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst hakkında üçüncüsü de şimdilerde Dışişleri Bakanı olan eski Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu hakkındaydı.

Araştırma önergelerinin içeriği ise Ercan Havaalanı’nın işletilmesi hakkındaydı.

Kısaca bir hatırlayalım ne olmuştu Ercan Havalanı'nda...

İrsen Küçük Başbakanlığındaki UBP hükümeti döneminde Ercan Havalimanı özelleştirilmiş ve yabancı bir şirket olan T&T inşaat şirketine 25 yıllığına devredilmişti.

O günlerde muhalefette olan CTP, DP ve TDP buna sert tepki göstermiş ve karşı çıkmıştı. Her 3 parti de iktidara gelmeleri halinde Ercan Havalimanı’nın işletmesini geri alacaklarını söylemişti.

2013 yılında yapılan seçimlerde İrsen Küçük sandıkta kalmış ve UBP'de büyük oy kaybederek ikinci parti durumuna düşmüştü.

Seçimden sonra CTP-DP hükümeti kuruldu.

Ancak ne CTP ne de DP Ercan Havalimanı’nın işletmesini geri almak için çaba harcadı. Hatta Emrullah Turanlı adındaki T&T İnşaat Direktörü "en uyumlu çalıştığım hükümet" dedi CTP-DP koalisyonu için.

CTP tek taraflı olarak CTP-DP hükümetini bozup yerine CTP-UBP hükümetini kurdu. Başbakanlığa  Ömer Kalyoncu getirildi.  Her iki partinin genel başkanları hükümet dışında kalmayı tercih etmişti.

Tahsin Ertuğruloğlu-Ömer kalyoncu Başbakanlığında kurulan CTP-UBP koalisyon hükümetinin Ulaştırma Bakanı olmuştu.

Meclis araştırması istenen olay o hükümet döneminde yaşanmıştı. Tahsin bey, kendi ifadesiyle elden teklif alarak Türkiye'den bir şirketle anlaşmış ve Ercan Havalimanı İşletmecisi olan T&T İnşaatı denetlemesini yaptırmak istemişti. Denetim için öngörülen para miktarının 11 milyon dolar olması ortalığın toz duman olmasına neden olmuştu. Denetim ücreti olan 11 milyon doları işletmeci firma ödeyecekti.

Tahsin Ertuğruloğlu'nun bu icraatına her taraftan tepkiler yükseldi. Tahsin bey ne kadar uğraştıysa da kamuoyunu ikna edemedi.

İşte CTP'nin Meclis araştırması yapılması için önerge verdiği konu bu konuydu.

Verdi, oylattırdı ve reddettirdi.

CTP'nin neden böyle bir girişimde bulunduğunu anlamak için kafa yormak lazımdır.

Meclis araştırma önergesinin mecliste reddedileceğini CTP yönetimi bilmiyor muydu?

Bence kesin olarak biliyordu.

Peki neden yaptı bunu sorusu, burada büyük önem kazanıyor.

Cevap apaçık ortada. Reddettirip konuyu kapatmak.

Ercan havalimanı konusunda o günlerde araştırılıp bulunacak yanlışlıklar varsa, ki var olduğuna inanılıyor, bunların bir daha gündeme gelmeyecek şekilde üzerinin örtülmesi amaçlandı.

CTP neden böyle bir şey yapsın ki, sorusunun cevabı ortada. Varsa bir suç ki var olduğuna inanılıyor, o suçun suçlusu ne kadar Tahsin Ertuğruloğluysa o kadar Başbakanı olan Ömer  Soyer Kalyoncu'dur da ondan...

Sözde muhalefet eder gibi görünerek aslında birbirlerinini aklıyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.