1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Bu devran hep böyle gitmez!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu devran hep böyle gitmez!

A+A-

Yani gerçekten bu dörtlü koalisyon hükümeti sermaye ve tefeci bankalara karşı bir şey yapamaz mı? 
Bal gibi yapar. Ama yapmak istemezler çünkü nemalanmak söz konusu bir birleri içinde. Dörtlü koalisyon kurulu düzenin devamından yana hareket ediyor. Bakınız ezilenlere, hep ayni insanlar.  Sömürülenler yine ayni çoğunluk! Kazanan yine her zaman olduğu gibi belli sermaye ve bunun yanında o soyguncu olan tefeci bankalardır. Hükümet ise onlara devam edin diyerek bu şekilde insanları iliklerine kadar sömürmeye devam ediyor. 
Kurulu düzenin işi hep bu şekilde sömürmek ve de bu kesimlerin ihya olmalarını yerine getirmektir. Bunun için kuruldu bu düzen! 
Evet, sözde iki sol parti hükümet'te ve bu iki parti de bu şekilde kurulu düzenin egemenlerine çalışıyor. Çoğunluk hep ezilir. Borçlu bu insanlar, bankalara döviz borcu olan insanlar sömürülüp soyuluyor. 
Ne yaptı sözde hükümet bu insanlar için? 
Soyun ve de sömürün dedi.
Bunlar gerçekler ve hükümet ise bu kesime çalışmaya devam diyor.
Halkı her gün kazıklayan bir dört kafadar hükümet ve bu hükümetin içerisinde yer alan sözde sol TDP'de bu şekilde yoluna devam ediyor. 
CTP'de aynı şekilde!
Tufan bey sırf koltuk adına bu düzene ve bu düzenin devamına bu şekilde devam ediyor. Sömürmek, soymak ve patronların hükümet'i olmak tek gayleleri.
Emeğin, emekçinin hükümet'i değiller! UBP'den hiç bir farkları yoktur. Hatta daha da tehlikeli çıktılar. 
Sırf koltuk için ne hale geldiler değil mi? Hele de o ilk seçilen efendiler.
Cemal'da Tufan'da sırf koltuk makam sahibi olsunlar diye bugün bu şekilde sol ilkelerine bağlı kalmayarak ve adalet sözüne uymayarak bu şekilde sermayenin kucağına oturmuş oldular. 
Her zaman genel olarak halkın yanında olacakları yerde, bu yıkım düzenini daha da korumak adına yollarına devam ediyorlar. 
Bakınız okullar açıldı öğretmen yok! 
Kitap yok! 
Hademe yok! 
Ve tüm bunların yanında dökülen okullar var ve Eğitim Bakanı Fasa gidiyor. 
Sen bunların peşine düşmeyen ve bu çağda bu şekilde bunları bu toplumun evlatlarına münasip gören eski sendikacı ve eğitimci bugün aynı şekilde geçmiş UBP bakanlığı gibi ve hatta daha da beter biçimde yoluna devam edeceksin!
Soruyorum, bu mudur sol anlayış? 
Bu mudur verilen sözler? 
Peki başbakan Tufan bunun hesabını niye sormuyor?
Ya peki asgari ücretin bugün bu insanların neyine yeteceğini ve bu parayla hangi aile yaşam sağlayacak hiç düşündü mü Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Zeki Çeler? 
Düşünen bir bakan olsa bu insanlara açlığı ve de sürünmeyi bu şekilde laik görmezdi! 
Koltuğun rahatlığına kapılan bu sözde parti ve onun iki bakanlığı gelsin maaşımız da ne isterse olsun bize ne anlayışı ile kurulan bu kokuşmuş haksızlık içeren düzene ve onun sermaye takımına ve yukarda belirttiğim gibi onların tefeci bankalarına hizmet ediyorlar. Anlaşılan TDP de diğer üç ortak koalisyon partisi gibi büyük çoğunluk olan ve ezilen bu insanları sırtından vurmuş oldu. 
CTP de öyle!
Hatta bu iki sözde sol olan parti, bu insanların sırtına binerek hükümet etmeye de böylelikle  devam ediyor. 
Bu devran bu şekilde gitmez! 
Çıkardıkları 12 ve 3 vekili bundan sonra rüyalarında bile görmeyecekler! 
Ne başbakan, ne de bakan olacaklar.
Hele de Cemal bey, Zeki bey ve Meclis Başkanı olmak için canını yiyen Angolemli'de bu dönem istedikleri kadar sefa sürsünler, ama ondan sonra esameleri dahi okumayacaktır. 
Tarih'e onlarda mutlaka bu yaptıklarının bedelini ödemiş olacaklar!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.