1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Bu hiç mi hiç olmadı.
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu hiç mi hiç olmadı.

A+A-

Kaç gündür özellikle TDP,CTP ve DP’ye bir de seçilmiş Milletvekili eski KTTO Başkanına son olaylarla ilgili açıklana yapması için çağrıda bulunuyorum.

DP bu güne kadar herhangi bir yanıt vermedi ve ya ben okumadım.

Bu çağrıya ilk cevap iki buçuk saat sonra eski KTTO Başkanı oldu. .

Sn Fikri Toros.: Kıbrıs Türk toplumunun önde gelen köklü kurumlarından biri olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası, sosyal ve ekonomi politikalarının şekillendirilmesine, Türkiye, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle olan ilişkilerimize, ve Kıbrıs çözüm sürecine olan katkılarıyla bilinen bir kurumumuzdur. Bu sorumluluk bilinciyle KTTO her zaman Kıbrıs Türk halkının iradesine sahip çıkmış ve ayırım gözetmeksizin tüm siyasi parti ve devlet yetkililerimizle işbirliği içinde çalışmıştır. 
6 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen 1. Ekonomi Konferansında Sayın Cumhurbaşkanı’na konuşma fırsatı verilmemesi halkın iradesini en üst düzeyde temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış olmuştur. Bu tutum Oda gelenekleriyle de bağdaşmamaktadır. 
Oda yönetimini, toplumsal sorumluluk ve kurumsal devamlılık prensipleri ışığında bu talihsiz davranışı derhal telafi etmek üzere harekete geçmeye davet ediyorum.

Dün TDP Başkanı da şu açıklamayı yaptı:

Son dönemlerde çeşitli çevrelerce Cumhurbaşkanını itibarsızlaştırmaya yönelik tutumların maalesef sistematik bir hale dönüşmekte olduğunu hissetmekteyiz.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası yönetiminin halk tarafından seçilmiş en üst makam olan Cumhurbaşkanımıza yönelik nezaketsizce yaklaşımının, kendi üyeleri de dâhil halkın büyük kesimi tarafından tepki görmesi doğal olmakla birlikte önemli bir mesaj içermektedir.

Kıbrıslı Türkler olarak bu kritik süreçte siyasi görüşümüz ne olursa olsun, kurumlarımıza, irademize ve toplum liderimize sahip çıkmamız her şeyden önemlidir.

Aksi halde kendi evimiz hissedeceğimiz bir yurdumuz ve kendimizin yöneteceği kurumlarımız kalmayacaktır.

Unutulmamalıdır ki, halk iradesi her şeyden üstündür ve Kıbrıs Türkü'nün de bu tür davranışlar karşında ders verir niteliğindeki açık ve net tutumu tecrübeyle sabittir.

Bu gün de CTP Başkanı Tufan Erhürman da şu açıklamayı yaptı:

Sn. Cumhurbaşkanı'nın KTTO tarafından toplantıya konuşmacı olarak değil sadece izleyici olarak davet edilmesi meselesi birkaç gündür gündemde. Oda tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama dün itibarıyla medyada yer aldı. Hangi sebeple olursa olsun Cumhurbaşkanı'na davetli olduğu bir toplantıda söz hakkı verilmemesinin makama saygı çerçevesinde anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu toplantının ülkemiz ve halkımız için gerçekten hayati olan ekonomi açısından gündem teşkil edebilmesi için bu önemli hatanın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir.

Bunları okuduktan sonra dün MDP Başkanı Buray Büsküvütçü’nün açıklamasını okudum.

“Sayın Cumhurbaşkanımız ile siyasi görüşümüz birbirine zıttır. Durumun böyle olması Sayın Mustafa Akıncı’nın temsil ettiği makamı değiştirmez. Beğensek de beğenmesek de Sayın Akıncı hepimizin Cumhurbaşkanıdır ve saygı duyulması zorunludur. Siyasi karşıtlığımızı sandıkta gösterir oy vermeyiz, ama makama yapılan saygısızlığa sessiz kalamayız”

Gerçekten bu açıklamaları okuduktan sonra üzüldüm. Bakın MDP başkanı Siyasi görüşümüz zıt ve bu karşı duruşumuzu sandıkta gösterir oy vermeyiz diyor.Ancak çözümden yana olduklarını tekrarlayıp duran.Hala daha 11 Şubat belgesindeki çözümü desteklediklerini açıklatan Sn. Akıncı’nın seçilmesinde öncelik alan CTP ve TDP Başkanları da aynen MDP Başkanının açıkladığı gibi tüm suçu KTTO’sına yüklüyor.

Beyler korkunuz ne? yeniden o Hükumet koltuklarına oturmakta veto Yemek mi?.

Beyler sizin bizim Cumhurbaşkanı yani liderimizi aşağılayan KTTO’nın arkasında yer alan TC. Cumhurbaşkanı yardımcısı ve ondan talimat alan Hükumettir.Korkunuzdan sadece KTTO’sını kınayarak sorumluluktan kaçmak istemektesiniz.

Size güvenerek artık bakkala bile gitmem.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.