1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Çiftlikler
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Çiftlikler

A+A-

Her seçim dönemi sonrası kurulan hükümtlerde çiftliklerin bölüşümü önemli.

Üç büyük çiftlik.

Kooperatif Merkez Bankası, Vakıflar Bankası ve Kalkınma Bankası.

Bunlar neden çiftlik olmuşlar?

Başlarda özellikle muhalefet İktidara geldiğinde yok Koop.Merkez Bankasını asıl sahiplerine iade edecek,yok Bankacılık yasası çıkaracak yok faiz yasası çıkartacak diye bizimle alay ettiler.

Hükümete geldiklerinde baktılar buralarda hem yandaşlara kredi hem de istihdam yönümden büyük imkânlar var hemen tornistan ederek UBP ne yaptıysa aynisini fazlasıyla yaptılar.

Bu gün bu üç banka istihdam yönünden incelenirse sonuç hiç da şaşırtıcı olmayacak sanki da karpuz gibi ikiye bölünmüş çıkacak.

Çalışanların neredeyse ikiye bölünmüş olması hadi neyse herkesin ekmek parası ile oynama pozisyonuna girmeyeyim. Ama adaletsizliği vurgulamış olayım.

En önemli olan verilen krediler. Hangi bankadan kimlere ne kadar yandaş kredi erildi? Bu kredilerin geri dönüşü ne kadar oldu? Bu kredilerin verilmesindeki ipotek yeterlilikleri var mı? Geri dönmeyen krediler için yasal işlem yapıldı mı? Yasal işlem yapılanlardan kaçından tahsil edildi? Kaçı mazbata durumunda olduğu halde mazbata çıkarılmıyor? Bir iddiaya göre bazı kişilere kefilsiz, ipoteksiz büyük krediler verilmiş ve ölenlerden sonra bit kuruş tahsilât yapılmamış ailesine servet bırakmış. Bir de Güzelyurt Lefkoşa yolunda gasp edilen 3 Milyon TL’ne oldu?

Geçtiğimiz günlerde bu üç çiftlikten birinin yönetim kurulu başkanı eksiklere rağmen basınla şu bilgileri paylaştı’’Bankanın kurulduğu 1993 yılından Eylül 2021’e kadar 1 milyar 413 milyon 889 bin TL kredi kullandırdığını ancak bu kredilerin yaklaşık yüzde 53’ünün geri ödenmemiş ve donuk pozisyonda olduğunu vurguladı.   Tosunoğlu, geri ödenmeyen ve donuk kredi miktarının 748 milyon 300 bin TL olduğunu kaydetti.
Yaklaşık 300 icra dosyasının bulunduğunu aktaran Tosunoğlu, şimdiye dek sadece 3 icra dosyasının sonuçlandığını aktardı.’’

Şimdi sıra bu dosya sahiplerini açıklamakta. Kalkınma Bankasının kredisini zamanında ödemiş bir ‘’B’’grubu hissedarı olarak benim hakkım.

Sn.Tosunoğlu bunu açıklayacak ona paralel olarak Koop.Merkez Bankası ve Vakıflar bankası yönetim kurulu başkanları da Bankalarındaki durumu halk ile paylaşmalıdır.

Halkı kimler nasıl soydu? Kimler buna çanak tuttu?

Artık şeffaf olma zamanı geldi diye mangalda kül bırakmayanlar görelim sizi bakalım halkının refahı için mecliste yemin eden vekiller neler yapmış hele bir öğrenelim.

Sn Tosunoğlu müşavir konumunda olan 4 Genel Müdür’ün kimler olduğunu açıklamaktan başlayabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.