1. YAZARLAR

  2. Mehmet Eş

  3. CTP ve DP aklandı mı?
Mehmet Eş

Mehmet Eş

Genel Yayın Yönetmeni
Yazarın Tüm Yazıları >

CTP ve DP aklandı mı?

A+A-

Seçim sonrası nasıl bir hükümet modeli oluşacağı ve muhtemel bir koalisyonun hangi partiler arasında yapılacağı gündemin ilk sırasında yerini alıyor.

Hükümet senaryoları içinde UBP+DP+YDP ya da CTP+HP+TDP+DP’nin oluşturduğu koalisyon modelleri en güçlü iki seçenek gibi gözüküyor.

Ama görülen o ki oluşacak her iki koalisyon modelinin de uzun ömürlü olmayacak ve en geç bir sene içinde yeni bir erken seçim yapılacak.

UBP’siz bir hükümet modelinin oluşması daha güçlü gibi gözüküyor.

Siyasi kulislerde CTP, HP, TDP ve DP’nin birbirleri arasında mekik diplomasisi içinde olduğu ve oluşacak bir koalisyon modelinde hangi bakanlıkların hangi partilerin alacağının bile kararlaştırıldığı konuşuluyor.

Hatırlarsanız 7 Ocak Erken Genel Seçim öncesinde CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, özellikle UBP ve DP’yi sert bir dille eleştirmiş hatta bu partilerden artık Kıbrıs Türk Halkının kurtulması gerektiğini defalarca TV ekranlarından ve yazılı basına verdiği demeçlerden söylemişti. Buna benzer birçok açıklamayı Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’ten de duymuştuk.

HP Genel Başkanı Özersay tek başına iktidar olacaklarını ve olmamaları halinde hiçbir koalisyonun içinde yer almayacaklarını açıklamıştı. Ülkeyi 40 yıldır yöneten UBP, CTP ve DP’nin yolsuzluk ve usulsüzlüklerinden dert yanmış ve tüm bu yolsuzluklardan hesap sorulması gerektiğini ve iktidara gelmeleri halinde bunları yapacaklarını iddia etmişti. Özersay bir açıklamasında “CTP ve UBP’de ağırlığı olan kişilerle ilgili Sayıştay raporu var.  Biz bu iki partiden biri ile koalisyon kurarsak bunun üzerine nasıl gideceğiz” ifadesini kullanarak, “hesap soracağımız partilerle koalisyon kurmayacağız” açıklamasını da unutmamak lazım…

TDP Genel Başkanı Özyiğit ise, mevcut statüko partilerinden (UBP, CTP ve DP’yi kast ederek) bu ülkeye artık bir şey veremeyeceğini söylemiş ve aynı Özersay gibi UBP, CTP ve DP’nin geçmişte yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüzlüklerinden hesap soracağını ifade etmişti. Özyiğit BRT’de katıldığı “Haber Toplantısı’nda” yaptığı bir açıklamasında “CTP bu düzeni değiştireceğini söyledi. Neyi değiştirmiş? Neyi değiştirecek? Değişen kendisi oldu. Son Ticaret Odası ile yaptığı ittifak ile ne kadar değiştiğini ortaya koydu. İdeolojik değişimin sınırlarının nereye dayandığını bu toplum görmüştür. Üretken, emek mücadelesi falan CTP adına lafta kaldı. CTP ile örtüştüğümüz tek nokta barış mücadelesi. Geri kalan alanda CTP ile nerede örtüşüyoruz bilmiyorum” açıklamasında bulunmuştu. Özyiğit Demokrat Parti içinde geçmişte “ Bugüne kadar yıllarca hükümette bulunan UBP, CTP ve DP gibi partilerin düzenden sorumlu oldukları gibi, birbirlerinden hesap sormamak için de adeta sözleştikleri” de söylemişti.

Geçmişte birbirlerini yolsuzlukla, usulsüzlükle itham edip birbirlerinden hesap soracağız diyen partiler şimdi birlikte koalisyon yapma telaşı içindeler.

Özellikle Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi’ne sormak isterim…

Hani be beyfendiler siz UBP’den, CTP’den ve DP’den hesap soracaktınız.

Hani bu ülkeye temiz siyasetin nasıl olacağını gösterecektiniz.

Ülkede ki statükonun baş mimarı olarak gösterdiğiniz CTP ve DP’yi ne zaman akladınız…

Dün dündür bugün bugündür diyerek bir günah keçisi olarak UBP’yi mi bıraktınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.