1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Değişecek bir şey varmı?
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Değişecek bir şey varmı?

A+A-

Türkiye’de seçimler var. Çeşitli kaynaklara bakılırsa Tayyip beyin işinin zor olduğu görülmektedir.

Zaman zaman Türk seçmeni bunu yapar. Yıllarca süren Adalet Partisi geleneğini da değiştirmişti. Bu değişim sürecinin başlangıcı da dev adaylar arasından sıyrılıp Tayyip beyin İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanlığını kazanması ile başlar (Bedrettin Dalan, Kesici ve Zülfü Livaneli’ye karşı)Şimdi da öyle bir değişim havası var.

Ben burada konunun bizimle ilgisini değerlendirmek isterim.

Hepimiz biliyoruz ki KKTC Tayyip beyin talimatları ile yürütülen Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetler tarafından yönetilmekteyiz ve ne yazık ki yıllar boyu yapılan vatandaşlıklar ve dağıtılan haksız kazançlar ile bu düzeni değiştirmek düzene karşı olanların birlikte hareket edememeleri nedeniyle değiştirilememektedir.

Tayyip beyin yeniden kazanması durumunda da düzen aynen devam edecektir.

Tayyip beyin kaybetmesi ve yeni bir Cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ne olacak?

Altılı masanın adayı olan Kılıçtaroğlu yani CHP başkanı ile bileşenlerinin Kıbrıs konusunda Tayyip beyden farklı düşünmediği kesindir.Altılının en büyüğü olan CHP’nin  bir zamanlar genel sekreteri olan Altan Öymen en net şekilde Tayyip beyden daha fetihci bir zihniyette oldukların net bir dille açıklamış hatta Annan planındaki çözüme da karşı çıkmıştır.Altlı içinde yer alan Saadet partisi her yıl 20 Temmuz 1974’ü Fetih günü olarak kutlamaktadır.

Sonuç olarak Türkiye’de Ahmet gitmiş Mehmet gelmişten farklı bir sonuç olmayacaktır. Hatta daha beteri da olabilir diyebilirim.

Demek ki Türkiye’deki seçimler bizim için farklı bir sonuç çıkarmayacaktır.

Bizim çıkartacağımız ders eğer düzeni değiştirmek için Türkiye’de temel görüşleri farklı en az 6 parti bir araya gelebilmişse bizde de en azından temel görüşlerinde ÇÖZÜM olan partilerin da bir araya gelip ittifak kurmaları ile mümkün olabilecektir.

Yapılamıyorsa makus talihinize razı olacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.