1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Demir tavında döğülür..
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Demir tavında döğülür..

A+A-

Cenevre’de yapılan sözde 5+1 toplantısının sonucu değil katılanların tüm dünya devletlerinin bildiği bir sonuçla noktalanacağı belli idi.

BM Berlin’de kaldığı noktada masaya oturacak Anastasiyadis ve Yunanistan biz hazırız diyecek. İngiltere bana dokunmayan bin yaşasın modunda olacak sözcü Tatar masadaki 5+1’in tersi bir öneriyi masaya koyacak, Türkiye destekleyecek. Diğerleri karşı çıkacak ve masa berhava olacak.

Bu sonucu bilmek için kâhin olmaya gerek yok.

Bizim muhalefet partileri bu sonucu bilmiyor muydu?

Bal gibi biliyorlardı. Türkiye ve Tatar yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dünyanın gözü önünde masaya bu tezi koyacak olan Tatar’ı seçtirtmek için elinden gelenin fazlasını yapmadı mı?

Sırf masadaki bu tez bu teze onay veren Kıbrıslıların tezidir diye diye yırtınmadılar mı?

Muhalefet sadece ne yaptı Tatar 4400 oy farkı ile kazandı halkın yarısı çözümden yana diye kendi seçmeninin gönlünü okşamaktan başka ne yaptı?

Annan planı öncesi yapılan coşkulu mitinglerden sonra büyük bir coşku ile yapılan mitinge katılanlar muhalefete ciddi bir görev verdi.

Biz çözüm istiyoruz sesimizi duyurum.

Siz muhalif başkanlar ne yaptınız?

Kuzu kuzu uçağa binip Cennevre’ye gittiniz. Tatar önerisini masaya koyarken tek bir kelime etmediniz, süs bitkisi gibi onun yanında durup dünyaya bizim sesimizi duyuracağınıza oynanan satranç oyununda piyon bile olamadınız.

Alınan Emire uydunuz sonucunu çıkarmak mümkün.

Çünkü sonrasında en azından bir basın toplantısı yapıp iki muhalif yan yana dünya basınına ‘’Biz Sn.Tatar’ın masaya koyduğu önerileri benimsemiyoruz. Bizim desteğimiz BM Genel Sekreterinin masada duran federal Kıbrıs önerisinden yanadır. Bu nedenle liderlerin buraya gelişi öncesi meydanları doldurduğumuz bir miting yaptık diye söylemlerinizi miting görselleri ile desteklemediniz.

Kıbrıs’a döndünüz şimdi ahkâm keseceksiniz. Artık sizi kim dinler yerinde verilmeyen tepki anlamsızdır.

Demir tavında döğülür.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.