1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Doğa ve insan zehirleniyor!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Doğa ve insan zehirleniyor!

A+A-

Markete gittim alış veriş için.
Birkaç parça bir şeyler aldım.
Kasaya geçtiğim zaman ürünler teker teker kasiyer kızın eliyle fiyat okuma makinesinden geçti. Kasiyer kız, poşet istiyor musunuz diye sordu. Doğal olarak poşet isteyeceğim çünkü aldığım ürünleri nasıl taşıyacağım. Kucağımda taşınacak hali yok zaten. Hepside taşınmaz. Kucağım sığmaz. Neyse kasiyer kız poşetler 25 kuruş dedi. Koy kızım dedim ve iki poşet doldu. Verdik 50 kuruş. Amaç burada çevreye zarar veren bu naylon poşetlerden kurtulmaktır. Onun için fiyat konuyor naylon poşetler için denildi hükümet edenler tarafından! Kurtulur muyuz bilmem ama bildiğim tek bir şey var. Çevreye karşı o kadar çok zararlı şeyler halen daha devam ediyor ki bu poşet olayı ile çevremizi, doğamızı kurtarmamız mümkün değildir.
Alış veriş için marketlere giden herkes  bu naylon poşetleri mecburi bir şekilde kullanmış oluyor. Bakınız şöyle meyve sebze bölümünde yer alan bu poşetlere yerleştiriliyor ürünler. Halbuki orada doğada çözülen ve de doğaya zararı olmayan kağıt poşetler yer alsa doğru olmaz mıydı? Mademki hedef doğayı korumak ve de yaşatmaksa o zaman devlet bunu neden yapmadı?
Neden kağıt poşet zorunluluğu getirmedi?
Bu konuda mecliste bir tek ses çıkaran vekil dahi olmadı.
Yine ayni şekilde niye naylon poşetler devam etmiş oluyor?
Duyarlı vatandaşlar bugün alış verişe kendi özel çantasını kullanmak suretiyle bu şekilde naylon poşetleri kullanmayarak doğaya bu şekilde yardımcı olacaktır. Ben de bu saatten sonra bu şekilde davranmış olacağım. Ama yeterli mi?
Kaç kişi olacağız?
Yoksa boşver diyerek çoğunluk bu şekilde zaten her yere para veriyoruz bu poşetlere mi vermeyeceğiz diyerek hareket edilmeyecek mi?
Bu poşetleri zaten çöp koyarak da kullanmış oluyoruz düşüncesi ile hareket edilmeyecek mi?
Sanırım edilmiş olacaktır.
Çöpe dökülen bu naylon poşetler bu şekilde toprağa zarar vermiş olmayacak mı?
Topraktan gelen bu zarar doğal olarak bizlere geçmiş olacaktır.
Naylon poşetler kanser yaratma rizkini veriyor. Çünkü hammaddesi bu şekildedir. Aynı şekilde pet şişeler de öyle! Damacana suyu kullandığımız plastik ürünler de kansorejen üretmiş oluyorlar. Yani bir yerde hem sağlığımız, hem de küçük veya orta boy pet şişeler vasıtası ile doğamızı öldürmüş oluyoruz. Peki ne yapılmalı? 
Naylon poşet kullanımı durdurulmalıdır hem de süratle! 
Bunun yanında yine plastik şişeler yerine derhal cam şişeler hayata geçirilmelidir. 
Peki ya daha vahim sayılan teknecik santralindeki baca filitresiz bir şekilde doğaya zehrini boşaltıyor, buna ne demeli? Neden halen daha filitresiz bu santral devreye giriyor? 
Bile bile bu şekilde hükümet edenler halen daha doğayı ve insanı zehirlenmiş oluyor. 
Neden?

 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.