1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Eleştirme
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Eleştirme

A+A-

Ne yazık ki ülkemizde ‘’Eleştirme’’kelimesi düşmanlık anlamı taşımaktadır.

En çok üzüldüğüm şey ise başta UBP olmak üzere sağ partilerin yapılan tüm eleştirilere sessiz kalıp ne kendilerinin ne de taraftarlarının saldırgan tutum takınmamalarıdır.

Onlar partilerinin her yaptığını doğru kabul edip destek beyan etmektedirler. Yapılanları doğru bulmayanlar ise daha iyisini yapacak parti göremedikleri yönünde açıklama yapmaktadırlar.

Üzülerek belirtmek isterim ki demokrasiye saygılı ve özgürlüklerden yana olan sol partiler eleştiriye karşı tahammülsüz olmaktadırlar.

Sol partileri eleştirirseniz size demediklerini bırakmazlar hatta size ‘’Karagöz’’gibi seviyesiz laflar sarf ederler.

Solun en tahammülsüz partisi ne yazık ki CTP’dir. Eleştiriye karşı hiç tahammülleri yoktur. Hemen damgayı yersiniz ‘’CTP Düşmanı’’ olursunuz. Bir anda çeşitli adlar altında size saldırmayan kalmaz. Çünkü onlar en iyisini bilir en güzelini düşünür. En iyi hareketi yapar. Yanlış olan sizsiniz ve bunu CTP düşmanlığı ile hemen bağlarlar.

Yaptıkları ve yapamadıklarından dolayı bahsedilmesi daha da fenalarına gider. Mesela ÖRP’yi nasıl Hükümet yaptınız? İTEM yasasını neden geçirdiniz? Faizleri neden serbest bıraktınız? Kuran kurslarını neden Tenis kurslarına benzettiniz? Karşı çıktığınız Hala Sultan Külliyesinin kurdelesini büyük bir zevkle topluca kestiniz? Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Hükümet sizde iken Tayyip beyle sendikaları bitirmek için toplantı yaptınız?

Daha ortada bir sürü sorulacak soru varken hiç bunları eleştiremezsiniz hemen CTP düşmanı olursunuz.

Eğer eleştirmek size göre düşmanlıksa ben düşmanım. Hangi parti eleştiri kabullenmez ve beni düşman görürse evet düşmanım.

Size göre düşman olacaksam da eleştirmeye devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.