1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Hesap iyi yapıldı mı?
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Hesap iyi yapıldı mı?

A+A-
Artık yerel seçim listelerinin tamamlanmasına çok az bir süre kaldı.
Birçok yerde başkan ve meclis adayları açıklanmaya başlar.
Artık her facebook gibi sosyal medya sayfalarınıza girseniz ilk önünüze çıkanlar bu adayların sponsorlu veya sponsorsuz bildirimlerini görürsünüz.
Her telefonunuz bir ses verse bir adaydan mesaj alıyorsunuz demekdir.
Bazan Davulun sesi uzaktan hoş gelir,bazan da dışarıdan bakıldığında daha iyi sentez yapabilirsiniz.
Dıştan baktığımda benim gözlemlerim;
UBP her zamanki kibi yıllarca dağıttığı mal, mülk ,makam ,para, mevki  nedeniyle diğer partilerden önde.UBP adayı olarak kazanacağını hesapladığı yerlerde partili,Bağımsız aday görünümündeki adayı ile kazanacağını varsaydığı yerlerde ise Bağımsız adaya destek şeklinde seçime gidiyor.Tüm Belediyelerde UBP listesi ile Belediye Meclis üyelerini de göstermiş.
DP ise tam bir mikser.Kimisinde Bağımsız aday destekler,kimisinde aday çıkartır.Keyfine göre takılan bir parti durumunda.
YDP tam bir muamma aylar önce açıkladığı ve partisine kattığı Lefkoşa Belediye Başkan adayını bile bir çırpıda harcayıp yerine Girne’den ithal aday koyabiliyor.Tam bir keşmekeş içinde.
TDP ise anlaşılan Lefkoşa dışında hiçbir yer ile ilgilenmiyor.Hemen hemen tüm Belediyelerde kendisi başkan adayı göstermeyip üstelik başka parti listesi içine serpiştirilmiş Belediye meclis üyelikleri ile seçime hazırlanıyor.1986’dan sonra TKP’nin izlediği yola geri dönülmüş.Halbuki 2014 seçimlerinde her bölgede BKP ile işbirliği içinde adaylar çıkartarak başarı sağlamıştı.En azından varlığpını yükseltmişi.Şimdi ise geriye 1986’ya dönmüştür.Acaba parti yetkili kurulları bu güne kadar katıldığı 1986 model seçimlerde kaç Belediye meclisi üyesi çıkarabilmiştir.Bayraksız amblemsiz seçime gidilmesi partiye ne kazandırır ne kaybettirir Parti yönetimi bunun hesabını yapmış mıdır?Sonuçöta bu Parti MYK ve PM’sinin tercihidir.Biz dışarıdan gördüğümüzü yazabilen kişileriz.Kimine göre harçten gazel okumak,kimisine göre da gözlem.
CTPbu konularda en iddialı konumdadır.İşbirliğinden öte birkaç Belediye hariç tüm Belediyelerde aday gösterecektir.Hatta başarılı olan seçilmiş başkanlarının yerine başka aday gösterecek kadar da cesurca davranmıştır.İşbirliği yaptığı Belediyelerde ya CTP amblemi ile Belediye meclis üyelerini gömstermiş veya güç birliğini kendi CTP amblemi altında yapmıştır.bU davranış parti içinde hem hoş hem da hoş olmayan şeklde karşılanmıştır.Hoş karşılamayanlar da üç ayrı tercih içindedirler.
1-      Birinci gurup Lefkoşa’da olduğu gibi Parti CTP Belediye Başkan adayı göstermediği için işbirliği yapılan parti ve kişiye oy vermeme yönünde hareket edeceklerini söyleyenier
2-      Parti kendisini aday göstermediği için bağımsız olaran seçime katılmak
3-      Parti adayını benimsemeyip başka parti adayına veya bağımsız adaya drestek vermek.
Paryi MYK’sı ise net bir tavır koyarak şu açıklamatı yapmıştır. ‘’ Parti tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre, Seçimlerde parti oluru olmaksızın bağımsız aday olmak, diğer partilerin veya adayların propagandasını yapmak veya parti aleyhine çalışmak’ parti üyesinin üyelik kaydının silinmesi ve parti ile olan tüm ilişkisinin kesilmesi sonucunu doğuran en ağır disiplin cezası olan ‘kesin ihraç’ cezası ile cezalandırılan bir disiplin suçudur. Bu çerçevede CTP yetkili organlarının bu suçu işleyen parti üyeleri ile ilgili olarak gerekli disiplin işlemlerini ‘kesin ihraç’ talebi ile başlattığını kamuoyunun bilgisine getiririz.’
Bu ciddi bir olaydır muhtemelen Partinin bu açıklamayı yapacak tesbitleri vardır.
Adayların tümü açıklandıktan sonra beklentimiz partinin tesbitleri doğrultusunda kimlerin ihraç istemi iie Disipline sevkedilenlerin da çıklanmasıdır.Seçim geçsin sonra bakarız demek bundan öncekiler gibi kol kırılır yen içinde kalır sonucunu getirecktir.
Bunlar benim tesbitlerim.
Tüm partilere başarılar diler tüm adaylar da ayni dileklerimi sunarım
İnşallah kazanırsınız gönlüm sizlerden yanadır…
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.