1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Düzen istifa ettiriyor!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Düzen istifa ettiriyor!

A+A-

Bir Yargıcın verdiği karardan sonra uğradığı hakaretler, tacizler ve tehditler sonucunda o Yargıç can güvenliği için polisler tarafından koruma altına alınmıştır. 
Tabi ki ailesi de! 
Mahkemeye polis eşliğinde giderken, evine de yine polis eşliğinde gidiyor. 
Kıdemli yargıç Tacan Reynar'ın
Afrika gazetesine saldıranlarla ilgili verdiği hapislik kararından sonra bunlar yaşanıyor. 
Yargıç, bir kesim tarafından “Türkiye düşmanı” ve “vatan haini” suçlamalarına maruz kalmıştı. Hukuk camiası bu suçlamalar, yapılan tehditler ve saldırılar karşısında mahkeme önünde eylem yapmak durumunda kalmıştı. 
Birçok hukukçu ise yapılanları kınamıştı. Yine aynı zamanda bu konulara duyarlı olan sivil toplum örgütleri de tepkilerini açıklamalarla göstermiştir. Yapılanları protesto etmiştir. Toplumun da istediği zaten böyle dürüst yargıçlardır. Bu kirlenen düzene ancak böyle yargıçlar gerekir. Görevini yapan ve adaleti sağlayan, hukuku işlenir hale getiren yargıçlar. Her taraftan size baskı yağacak ve siz yinede bunlara aldırış etmeyeceksiniz. Íşte Tacan Reynar bunu yerine getiren bir kişidir. 
Ne elçi dedi. Ne Türkiye dedi. Ne de asker. Yapılması gerekeni yaptı. Bunca yıldır yapılmayanı o yaptı. Hiçbir baskı onu adaletten geri döndürmedi. Gerçekten toplum olarak böyle yargıçları hep bekledik ve arar olduk. Adaletin sağlanması adına bu kanun adamlarını hep özledik aslında!
Evet Kıdemli Yargıç Reynar, istifa ederken şu açıklamada bulundu: 
“Her son yeni bir başlangıçtır. Sadece zamanında nokta koymayı bilmek gerek. Bugün itibariyle yargıçlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Şahsım adına içinde yaşadığımız mevcut kurulu düzende bu göreve devam etmenin hiçbir anlam ve önemi yok. Yazacak, konuşacak, paylaşacak çok şey birikti. Yeni başlangıçlarda görüşmek dileğiyle...” 
Evet, söylenen nettir.
Verilen mesaj ortadadır.
Bu düzende göreve devam etmek mümkün değildir.
Çünkü kurulan bu düzen buna izin vermiyor.
Evet.
Buna izin vermeyenler var.
Adalete hükmeden güçler var.
O yüzden bu görev sürdürülemez.
Ve, Kıdemli Yargıç Reynar istifa ediyor.
Yazık!
Böyle değerli ve adaletten yana insanımızı kaybetmek!
Üstelik ülkeyi de ailesi ile birlikte terk edip Kanada'ya  yerleşiyor.
Bir Kıbrıslı daha ailesi ile birlikte gidiyor.
Evet, bir değer daha kaybediyoruz.
Hem de çok önemli bir değer!

 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.