1. YAZARLAR

  2. Psikolog Dudu Karaoğulları

  3. İlişkiler üzerine...
Psikolog Dudu Karaoğulları

Psikolog Dudu Karaoğulları

Psikolog
Yazarın Tüm Yazıları >

İlişkiler üzerine...

A+A-

Eşiniz konuştuğu zaman onu dinlemeye çalışmadığınız, onu anlamaya çaba sarf etmediğiniz, ilişkide her şeyi kabul edip de hareketsiz kaldığınız ve ilişkinizin özensizleşip monoton bir hal aldığı zaman tehlike zilleri çalmaya başlayacak demektir. Çiftler sıkıntılarını doğru ve tatlı bir dille oturup karşılıklı konuşmaya birlikte çözmeye başladıkları zaman elbette ki oluşan sıkıntılar en aza indirgenmiş ve yavaş yavaş giderilmiş olacaktır. Sorunlu olan eşler genellikle birbirlerine karşı yıkıcı ve eleştirel bir dille konuşmaktalar. Bu çiftler bu noktada yıkıcı ve eleştirel olmak yerine eşlerine daha ılımlı bir şekilde konuşmalılar.

Örneğin sen benim bu huyumu sürekli eleştirmekten, söylemekten büyük keyif alıyorsun demek yerine bence bu huyunu biraz törpülesen bizim için daha iyi olur demeleri gerekmektedir. Birde eşlerin en çok yaptığı yanlış davranışlardan biri ise birbirlerinin içinden geçenleri anlayıp birbirlerine negatif bir şekilde aktarmaya çalışmaktalar. Örneğin bunu benim mutluluğum için yaptığını söylüyorsun fakat senin niyetin bu değil demek yerine canım bunu benim mutluluğum için yapıyorsun ama bence bunu yapmamalısın çünkü ben bu şekilde mutlu olmam diyebilmelisiniz. Eşleri en çok yıpratan bir nokta ise sürekli olarak eşlerin geçmişe dönüp geçmişi sürekli gün yüzüne çıkarmalarıdır. Örneğin geçen gün de böyle davrandın. Eğer ki ilişkinizin daha güzel bir şekilde sürmesini istiyorsanız 3 S kuralını hayatınızın merkezine oturtmanız gerekmektedir. Elbette ki bu 3 S kuralı nedir diye soracaksınızdır. Bu 3 S kuralı sevgi, saygı ve sadakattir. Bunlardan bir tanesi yok olduğu taktirde ilişkiniz yokuş aşağı inmeye başlayacak demektir. Herkes güzel duygular ile ilişkilerine başlayıp bu 3 S kuralını hayatlarına oturttukları zaman ilişkilerine bu ilişki evliliğe kadar gidip evlenmektedirler. İlişkilerinde sevgiyi dengeledikleri zaman artık ilişkilerine sevgi gözüyle bakıp ilişkinin en değerli anı da başlamış oluyor.

Sevginin değerini bilen iki taraf da güvenmeyi, saygı duymayı ve sonsuz sadakati hayatlarının merkezine koymuş oluyorlar ve bu noktada artık tüm ömür boyunca nefeslerinin sonuna kadar yanında olacak kişiyi bulmuş oluyorlar. Gerçek, çıkarsız, sizi tüm kalbiyle seven size saf bir sevgiyle bakan bir çift göz bulmuşsanız sevdiğinizin değerini bilip o eli sonuna dek bırakmayınız.

Unutmayınız ki aşk herkese nasip olur ama sevgi herkese nasip olmaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.