1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. İşte size KKTC Meclisi
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

İşte size KKTC Meclisi

A+A-

Sözde Cumhuriyet denince kızıyorsunuz, Talimatla yönetilenler deyince cevabınız HAŞA demokrasi var. Koltuklarda demokrasiyi yaşatmak için oturduğunu iddia eden muhalefet bu güne kadar meclis gündemine gelen hangi demokrasi dışı yasanın geçmesini engelledi?

Hep laf başka bir şey yok.

Hükümette olanlar emredilen her şeyi her yasayı takır takır meclisten geçiriyorlar. Muhalefet ne yapıyor sadece laf.

Hemen aklıma yarın seçim olsa ve şimdiki muhalefet Hükümet olsa neyi değiştirecek? Bu güne kadar yasallaşan o muhalif oldukları yasaları mı değiştirecek? Artık talimat verenlerin talimatlarını mı dinlemeyecek?

KKTC’yi esir alan Anayasanın geçici 10.nuncu maddesini mi kaldıracak?

Geçin bunları şimdiki muhalefet eğer bunları yapacak olsaydı Hükümet oldukları dönemde yapardı.

Hükümet oldukları dönemde Faizleri serbest bıraktılar,İTEM yasasını ve KDV’yi 1993-1998 döneminde emir ile geçirdiler.Doru dürüst bir vatandaşlık yasası geçirerek yeni vatandaşlığın önünü engellemedikleri gibi onlar da yılda ortalama 2500 vatandaşlık verdiler.Cumhurbaşkanlığı dahil Hükümeti elde ettikleri 2004-2009 döneminde Tayyip ile işbirliği yaparak sendikaları yok etme planı kurdular.O kadar ki talimata uydular ki Hükümette kalmak için bir gecede ÖRP diye dandik bir parti kurdurarak Hükümete ortak yaptılar.O kadar kötü bir yönetim gösterdiler ki +44 diye olan oylarını koruyamadıkları gibi 2009 seçimlerinde evinde emekliliği yaşayan Derviş bey ve UBP’yi tek başına Hükümet ve Cumhurbaşkanı yaptılar.

Şimdi yapılması gereken tükenmiş bu demokrasinin önünü açmak için topluca istifa ederek Meclisten çekilmek ve yapılacak hiçbir seçime katılmamakla demokrasinin önünü açmak için Uluslar arası alanda birlikte mücadele ve sokak eylemlerini sadece KKTC sınırları içinde değil Güneyde, AB’de BM’de sokak eylemleri ve hukuki mücadele başlatmakla olur.

İsterseniz BM’nin 168 Nolu kararı ve AB’de alınan kararın benzer dava olarak İngiltere’de açılan ve kazandığımız emsal dava nedeniyle iptalini istemekten başlayabiliriz.

Türkiye’den da bizi resmi olarak tanımasını(KKTC’yi) talep edebilir ve alt yönetimden kurtulabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.