1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Kimin ne umurunda değil mi?
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Kimin ne umurunda değil mi?

A+A-

Alsancak Belediyesinin işletmesi altında bulunan Mare Monte plajı konusunda bölge halkının şikayetleri üzerine yiyecek ve içecek satışların çok pahalı olduğu gerçeğini yerinde görmek için cumartesi günü plaja gittim. Giriş ücreti olarak kişi başı 5 TL alınıyor. Bu da şemsiye, yatak ve duş hizmeti oluyor. Bu ücrete bir şey diyen olmuyor zaten. Bu miktar gayet normal ve itiraz eden de yoktur. Burada itiraz konusu olan yiyecekler ve içeceklerdir. Yani çok çok pahalı satılmasıdır.
Bakınız orada satılan bir küçük şişe su 2 TL, kola 5 TL, bunun yanında dondurma fiyatları bayağı yüksektir. Örneğin bir Magnum dondurma 8 TL. Halbuki dışarıda marketlerde 5,5 TL satılıyor. Marketlerde tabii ki karını koyarak bu fiyata satmış oluyor. Peki belediye de bu fiyata niye satmıyor? Zaten belediye plajları halkını düşünerek hizmet sunması gerekir. Yani büyük kâr söz konusu değil, kazıklama olmaması gerekir. Ama maalesef bu düşüncede olmadığını görüyoruz Alsancak belediye başkanı Fırat Ataseri. 
Evet.
Bunun yanında diğer yiyecekler de çok pahalı satılıyor. Sandviç, hamburger, dışarıda yer alan satış yerlerinden de pahalı satılıyor. Mesela Burger city daha ucuz ve kalite yönünden çok daha mükemmel ve lezzetli hizmet veriyor. 
Neden böyle?
Bir küçük suyu kaça alıp da 2 TL'ye satıyorlar?
Yine kola da öyle?
Alınan hamburger de öyle.
Zaten markette aynı su 1 TL'ye satılmış oluyor. Bunun yanında kâr oranı da içerisinde.
Marketleri bu fiyat kurtarırken belediyeyi neden kurtarmasın.
Evet.
Bu kadar da olmaz.
Hele de bunu bir belediyenin yapması.
Bir de bu fiyatlar ne diye sorduğumda aldığım cevaba bakınız siz oradaki sorumlu olan kişiden.
Bugün bir tuvalet kağıdı kaç para diye soruyor.
Adamlar buraya gelirler ve tuvalet kağıtlarını bile alıp gidiyorlar.
O zaman denetleme yap kardeşim.
Burada benim suçum ne?
Tuvalet kağıdını çalanlar yakalansın.
Yani onlar çalacaklar diye tüm herkesi bu şekilde soymaya mı çalışacaksınız fahiş satış fiyatlar ile?
Olmaz böyle hizmet, hele de böyle Belediyecilik hiç olmaz!
O kadar genç çocuk orada görev yapıyor, birini oraya görevlendir ve gerekeni yapın.
Bir de verdikleri duş hizmetini söylüyorlar. Belediye bu suya para ödüyor ve tonlarca su gidiyor yani su konusunda kar değil, zarar ediyorlar.
Bir de o kadar çocuk çalışıyor burada onların maaşları var, bunlar nasıl ödenecek deniliyor. Bu ödeme konusu belediyenin sorunudur. Oraya birileri alınıyorsa tabi ki de ödemelerini belediye düşünecek. Nasıl ödeyecek, nasıl yerine getirecek onun görevidir. Yani fahiş fiyatlar yaratarak orada çalışanlar bu şekilde mi ödenecek?
Böyle Belediyecilik mi olur?
Belediyenin orasını çalıştırıyor olması demek, daha ucuz hizmet vermesi demektir, yok ki tam tersi bir şekilde kendi halkını orada soymaya kalkması.
Bugün bu şekilde fahiş fiyat uygulamak ve bu şekilde de devam etmek bölge halkını çileden çıkarmıştır. Orada  vatandaş olarak sen kazıklanacaksın ve sen de haklı olarak içeriye yiyecek içecek götürmeye kalktığın zaman içeriye alınmayacaksın. Böyle bir anlayış kime hizmettir söyleyin Allah aşkına? Kardeşim belediye olarak vatandaşını kazıklama, uygun ve de kâr oranı düşük satış yap.
Ama nerede. 
Kim anlar, kim dinler.
Başkan buraya hiç uğramaz mı?
Fiyatlara hiç bakmaz mı?
Peki ya meclis üyeleri ne yapıyor?
Ey başkan nedir bu fahiş fiyatlar diye hesap sormazlar mı?
Anlaşılan hiç bir meclis üyesi bile oralı olmuyor.
Kimin ne umurunda değil mi?
Her şey ta ki seçilene kadar.
Seçildikten sonra her şey farklı oluyor.
Yazıklar olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.