1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. KKTC Meclis Genel Kurulu’nun geçen günkü toplantısına şöyle bir bakalım. 
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

KKTC Meclis Genel Kurulu’nun geçen günkü toplantısına şöyle bir bakalım. 

A+A-

Evet.

Neleri ele aldılar. 

Neleri görüştüler. 

Ya da görüşür gibi yaptılar. 

Evet, görüşür gibi yapmış olurlar her zaman onu da belirtmiş olayım. 

Her neyse, fazla sözü uzatmadan bir bakalım toplantıya. 

Genel başkanlığını bile seçmeyen hükümetin sözde hükümet programına bakalım.

Bu hükümet programa muhalefet milletvekilleri tabiatıyla bir takım sorular sordular. Gerek yazılı, gerekse sözlü sorulan sorulara cevaplar verildi mi yoksa öylece geçiştirildi mi?

Bir bakalım sorulan yazılı ve sözlü sorulara:

Aslında her sorulan sorulara hükümet edenler izahat vermelidir. Vermelidir çünkü toplum adına orada hükümet oluyorlar. O yüzden toplumun her konuda bilgi sahibi olması gerekir. Bu bilgiyi de mecliste yer alan muhalefet partiler sorgulamakla mükellef seçilenlerdir. 

Bakınız denetlenmesi ve de ortaya aydınlanması gereken sorular içerisinde yer alan bir takım önemli bulduğum konulara değinmek istiyorum. Çünkü bu konular toplumu direk ilgilendirmiş oluyor.

Evet, birincisi ‘Anamur-Geçitköy boru hattı ile ilgiliydi ki, bu soruyu sosyal medyadan halkımız sürekli soruyor, sorguluyor. Ortada tamiri yapılan boru hattının parasını KKTC devleti ödemiş deniliyor.  Sosyal medya bu konuda sallanmış durumdadır.  Ama bu konuda kimseden bir ses çıkmadı, o sosyal medya hesabından sürekli açıklama yapan hükümet edenlerden ne halse. Onun için mecliste yer alan muhalefet, bu önemli konuyu genel kurulda sorgulamak gerektiği için efendilere soruyorlar. 

Bir de ikinci konu, ‘Pandemi hastanesi maliyetinin kim tarafından karşılandığıdır.' Bunu da sosyal medya hesabından halkımız soruyor. Ama yine her hangi bir açıklama izahat gelmiyor o ülkeyi idare eden efendiler tarafında! Doğal olarak da muhalefet seçmenine karşın bunu da genel kurula taşımış ve sorgulamış oldu. Muhalefet soruyor: 

Bu konunun ne kadar da ciddi olduğu ve bununda aydınlığa kavuşması gerektiği için efendilerin cevap vermesi gerekir diyor. 

Evet, genel kurulda CTP milletvekili Erkut Şahali’nin sorularına Başbakan Ersan Saner ne cevap verdi dersiniz. Ki bu sorular, pandemi hastanesi ve su patlak borusunun tamiratıyla ilgiliydi.

Ve Ersan Saner'in konuşmalarına, cevaplamalarına bakınız. 

Pandemi Hastanesi için Türkiye cumhuriyetinin armağanıdır diyor Saner. Bunun yanında minnetlerini dile de getiriyor. Teşekkürler ediyor sürekli bir şekilde! 

Oysa ki para KKTC'den çıkıyor. Bu konuda hiç bir şey söylemeyerek kurulda armağan edildi diyerek işi öylece kapatıyor. 

Peki ya Anamur suyundaki yaklaşık 900 milyon TL’lik masrafı sorulunca ne diyor başbakan? 

Evet, onu da TC yetkilileriyle bir araya geldiklerinde bunları konuşacaklar’ diyerek konuyu geciştirmiş oluyor.

Ve.

‘İnşallah-maşallah’ diyerek de öylece götürmeye kapatmaya çalışmış oluyor. 

Anlayacağınız, muhalefetin sorularını cevaplamadı. Öylece geciştirmiş oldu. 

Ve bakınız başbakana Saner'e, Su boru hattı tamirat ücreti ile pandemi hastanesine harcanana para TC-KKTC protokolüne göre 2020 döneminde aktarılması öngörülen cari bütçe desteğinden mi düşülecek diye sorulduğunda ise Saner bu soruya hiç bir açıklık getirmeyerek konuyu yine geçiştirmiş oldu. 

Eh alın size idare!

Alın size başbakan!

Alın size yönetim!

Yazıklar olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.