1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. Maliyenin kasası kimler akıyor!
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

Maliyenin kasası kimler akıyor!

A+A-

Şöyle bir hatırlamaya çalışalım. 

Mayıs 2021’de üniversite öğrencilerimiz burslarla ilgili bir eylem düzenlemişlerdi.

Yapılan bu eylem aynı gün içerisinde ilk önce Eğitim bakanlığı önünde ve ardından da Maliye bakanlığı önünde düzenlenmişti.

Öğrencilerimiz, yıllardır süregelen Destek ve Başarı Bursları ile ilgili sıkıntılarını duyurmaya çalışıyorlar. Ve, ne acıdır ki bugün halen daha seslerini çıkarıyorlar verilecek olan burs hakları için.

Yani seslerini duyurmak istiyorlar. Haklarının verilmesini istiyorlar. 

Peki ne oluyor? 

İlgili bakanlıklar ne yapıyor? 

Zamanında burs hakları veriliyor mu?

Maalesef hayır!

Evet.

Aynı hamam aynı tas diyor ilgili Maliyenin bakanı.

Ama diğer yerlere kaynak bulunuyor. 

Diğer yerlere gününde ve zamanından para aktarılmış oluyor. 

Özellikle de Türkiye gezilerine festivallere katılan cumhurbaşkanı ve Başbakan için paralar pervasızca dağıtılmış oluyor. 

Demek oluyor ki para var Maliyenin kasasında!

Olmasa bu efendilere bu paralar nasıl sağlanmış olacaktır. 

Aslında gereksizce harcanan milletin parasıdır bu. Ve ilgili Maliye de bu şekilde dağıtım yapıyor halkın parasını ama diğer yandan vereceği iki kuruş burs paraları için kaynak yeterli değil. Sadece sizler değilsiniz. Sadace sizler olsanız anlarız diyor Maliye bakanlığı ve bu şekilde kaynağı da harcanmaması gereken yerlere bu şekilde harcamaya devam ediyor. Ayrıca yine birçok istihdamlara da paralar bu şekilde harcanmış oluyor. Ama çocuklara hakları verileceği için kaynak yetersizliği yalanını okuyan bir Maliye bakanı vardır. 

Normalde her sene 1 Eylül’de açılan başvurular bu sene 20 Eylül’de başlarken mükemmel başvuru sistemi her sene olduğu gibi yine çöktü, bakalım ne zamana öğrenciler başvuru yapacak da ne zamana başvuruları Bakanlık tarafından onaylanabilecek.

Böyle bir rezalet yaşıyor geleceğin evlatları!

Onlara bu şekilde reva görüyorlar üç kuruş parayı. 

Ama yukarıda bahsettiğim gibi gereksizce paralar kimler için dağıtılmış oluyor değil mi?

Bunların yanında geçmişten ve bugün halen daha Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, sömürücü bazı eğitim kurumlarının transkript belgelerinden talep ettiği ücrete ilişkin hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Bunun yanında ise halen daha sistematiksizliğini koruyan burs ödemelerin düzensizliği devam ederken, henüz Eylül 2021’de Haziran 2021 burs ödemeleri alınmış oluyor.

Maliye Bakanlığı, MEB gibi sessizliğini burs konusunda korumakta ve vurdumduymazlığına devam ediyor. 

Burslar geriden devam ederken burs ödemeleriyle ilgili herhangi bir açıklamada ne zaman ödenecek, ne zaman ödemeler tamamlanacak, diye hiç bir ses yok.

Halen daha geçen dönemin burs paraları ödenmemiştir.

Henüz geçen dönemin burs ödemelerini bitirmeyen Maliye Bakanlığı, yeni dönem ödemelerini nasıl, ne şekilde ve ne zaman ödeyecek?

Ses seda yok efendiler de!

Ama diger yandan ise paralar nereye ve kimlere nasılda akıyor değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.