1. YAZARLAR

  2. Alper Özsakınç

  3. Maskesi Düşenlere
Alper Özsakınç

Alper Özsakınç

Yazarın Tüm Yazıları >

Maskesi Düşenlere

A+A-

Bir elmanın yarısından dünyaya gelmedik mi biz? Hani arkadaştık; hani kardeş, hani dost… Paylaştık sebepli sebepsiz. Bir yerlerde bir hata varsa eğer, onu önce kendine sor. Yeri geldi dünyayı döndürmedik mi, yeri geldi, edepliye demedik mi edepsiz? Kimine “niyet” olurken bu kahpe hayat; kimine “kısmet”miş, öğrendim. Biz çiçeği hep dalında mı sevdik? Ne dediysek hep “doğru”su oydu. “Oy dağlar” dedik, nice dağlar yıkıldı; cümle âlem sanır iken suyun ardı yok, bir nefesle yatağından savrulurdu su.

Ne der şair Orhan Veli? “Gemlik’ten inerken denizi göreceksin şaşırma!”  Ne çare ki tüterken burnumda gurbet kokusu, şaşkınlık fal taşına çeviriyor gözlerimi. Ne kadar şaşkın olsam da Gemlik’te beklemeyi akıl edebiliyorum hâlâ doğacak güneşi. Hâlâ usanmadım insan olmaktan. Usanmayacağım da.

Ellerine balonlar tutuşturulmuş çocukların. Şafak sökünce kanlı kanlı; susuverince cırcır böcekleri, hâsıl olmuş bizim has bahçenin ak gülleri. Huzuru telkin eden sabah rüzgârındadır her söylenesi söz; fakat esince tersine tersine, söz gitmiş, yazı kalmış duvarda. Duvarda bir sade yazı…

Yolun sonu görünürken düşüverir yüzündeki maske sahte dostların. En sağlam sandıklarda gizleseler de hakikati, muhakkak gün yüzüne çıkmak gibi bir asil huyu vardır gerçeklerin. Bir de bakmışsınız ki kelimeler hep sahteymiş; ama unutmasın sahte dostlar: Bu yolda aldanan kazanmış, aldatan kaybetmiştir aslında. Ne kadar kaçırabilirsiniz ki maskesi düşmüş yüzünüzü aynalardan, ne zamana kadar?

 Nihayet oyun bitmiş; kapanmış son sahne. Aslana sormuşlar neden ensen kalın? Demiş: Kendi işimi hallederim kendim. Alper dönüp şöyle bir bakmış geriye; demiş: En yanık türkülerdir yiten gençliğim...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.