1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Mesut Yıkıcı’yı hatırlayan var mı?
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Mesut Yıkıcı’yı hatırlayan var mı?

A+A-

Burası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Kısa adı KKTC. Dün itibarıyla bir belediyenin kapısına kilit vuruldu. Anahtarları da götürülüp İçişleri Bakanı’na teslim edildi. Bu bir ilk!

Dün sadece Yeni Erenköy Belediyesi kapatılmadı. Dünyanın birçok yerinde insanlar birbirlerini öldürdü. Yine aynı dünyanın birçok yerinde insanlar “Sevgililer Günü” kutlaması yaptı.

Yeni Erenköy Belediye’nin 115 çalışanı artık tamamıyla işsiz. Zaten son beş aydan beridir çalışmalarına karşın maaşlarını alamamışlardı. Yani aslında beş aydan beridir işsizdiler.

Benim açımdan Yeni Erenköy Belediye’sinin bir önemi de o iş yerinde ilk sendikalaşan ve ilk kez toplu iş sözleşmesi yapan sendikanın o dönede de başkanı oluşumdur.

Kayıtlara bakmadım. Yanlış hatırlamıyorsan yıl 1993’tü. Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarıyla belediyede toplantı yaptık ve Çağ-Sen’in üyesi olmayı kabul ettiler.  Toplu pazarlık başlattık ve bir süre sonra uzlaşarak Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. O tarihte Özay Öykün Belediye Başkanıydı ve TKP’nin üyesiydi.

Yeni Erenköy Belediye çalışanlarının yararlandığı birçok hak o dönemde kazanılmıştı. Çağ-Sen benden sonraki başkanlar döneminde de Yenierenköy Belediyesindeki örgütlülüğünü sürdürdü. Çağ-Sen’in 4. Başkanı olan Cemali Volkan döneminde bu belediyenin çalışanları, bir dönem aradan sonra yeniden Belediye Başkanı olan Özay Öykün’ün zorlamasıyla sendika değiştirerek Belediye Emekçileri Sendikası’na geçti. Dünkü kapanışa kadar da bu sendikanın üyesi olmaya devam ettiler.

Yenierenköy Belediyesi’nin en son yerel seçimlerde seçilen Belediye Başkanı kimdi hatırlayan var mı? Adı, Mesut Yıkıcı. Seçildiğinden sonra canla başla belediyeyi kurtarmaya çalıştı. Yandaşlara peşkeş çekilen belediyeye ait malları geri almaya çalıştı. Bir kısmını almayı başardı da. Belediye plajını yeniden halkın hizmetine sundu.  Buradan belediyeye gelir elde etmeye başladı. Belediyenin gelir gider dengesini oluşturmak için çaba harcadı. Zaman ihtiyacı vardı. Bu amaçla devletten dönem sonunun aşmayacak süreyle kredi istedi. Ama kimseler yardım etmedi.

Mesut Yıkıcı CTP’den seçilmişti. Dönemin İçişleri Bakanı da Maliye Bakanı da CTP’dendi. Seçimden önce söz verdikleri devlet desteğini sağlamakta son derece ketumdular. CTP hükümetten gidip yerine UBP ve DP geldiğinde de durum değişmedi. Mesut Yıkıcı’ya yapacak tek şey kalmıştı. İstifa etmek. Ve etti. Onuruyla görevi bıraktı ve mesleğine döndü. Giderken belediye çalışanlarına durumu anlattı ve alkışlarla uğurlandı.

Yıkıcı’nın yerine Demokrat Parti mensubu bir belediye meclis üyesi başkan olarak atandı. Maliye Bakanı olan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Maliye’den yaptığı bazı katkılarla belediye çalışanlarının maaşları geç de olsa ödenen bir süreç yaşandı. Ancak esasa ilişkin önlemler alınmadığı belediye bütünüyle battı. 115 çalışanı alacaklarını da alamadan işsiz olarak sokakta kaldı.

Böyle devlet olmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.