1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. "Mollalar Türkiye'ye"
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

"Mollalar Türkiye'ye"

A+A-

Kıbrıs'ın kuzeyinde de güneyinde de içe kapanıklık sürüyor. Dünyada neler olup bittiğini pek merak edeniz yok gibi.

Kuzeydeki seçimler bitti ama etkisi daha uzunca bir süre devam edecekmiş gibi görünüyor. Güneyde ise seçim yarışı en kızışmış günlerini yaşıyor.

Kuzey'deki seçim sonuçlarının bir benzeri de Almanya'da çıkmıştı. Oradada  hala bir hükümet kurulabilmiş değil. CTP Eski Genel Başkanlarından Mehmet Ali Talat'ın bir sözü vardı. "Sürüklenerek erken seçime gitmek" Bu sözü 2005 yılında referandumunun hemen arkasında azınlığa düşen hükümetinin yerine yenisini kurmaya çalışırken söylemişti Sn. Talat. Aslında asıl amacı durumu partisel olarak lehine çevirmekti. Rüzgan eserken CTP Birleşik Güçler'i tek başına iktidara taşımak istiyordu. Nitekim dediği olmuş ve sürüklenerek erken seçime gidilmişti. Seçim sonuçlarından CTP büyük ölçüde kazançlı çıkmasına karşın kurulan hükümet eskisinin aynı olmuştu. Yani yine CTP-BG ve DP kolaisyonu kurulmuştu. Almanya'da da benzer bir gidiş var gibi görünüyor.

İyisi mi biz, bu yazımızda gözümüzü   kulağımızı yurt dışına çevirelim; mesela Türkiye'ye bakalım. Neler olup bitmektedir Türkiye'de?

Bundan on yıl kadar önce Türkiye için "İranlaşma" tehlikesinden bahsedilirdi. Biz burada seçim yaptığımız günlerde İran'da halk sokaklara döküldü. Daha fazla özgürlük talep edildi. Ancak baskı rejimi harekete geçti ve eylemler önlemdi. Tespit edilen eylemciler cezalandırıldı.

İşte o eylemlerde atılan solganlardan biri de, "Mollalar Türkiye'ye" şeklinde oldu.  Yani İranlı muhalif eylemciler tepki gösterdikleri molları Türkiye'ye kovmak niyetini dillendiriyordu. Başka bir anlatımla Türkiye'nin mollalar için daha uygun bir ülke olduğunu düşündüklerini ifade etmiş oluyorlardı.

Bu durumda akla takılan soru şu; Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün "olamaz" dedği ülke mi olmuş durumdadır? İlle de hatırlatmak gerekirse, Gazi Mustafa Kemal bir söylevinde, "Türkiye, dervişler, mollalar, şeyhler ülkesi olamaz" demişti. Atatürk öyle demiş ve olmaması için çok büyük işler de yapmıştı ama, İranlı eymeci muhaleflere göre çoktan olmuştu!

Türkiye'de bir Diyanet İşleri Başkanlığı var ki, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla normal insan aklına durgunluk veriyor. Bebek denecek yaştaki kız çocukların evlenebileceğiyle ilgili açıklamalar yapabiliyor artık Türkiye Diyaneti.

Diyanetin fetva veririgibi yaptığı açıklamalara baktınızda İranlı muhalif eylemcilerin sokaklarda attığı "mollalar Türkiye'ye" sloganının pek de haksız olmadığını görebiliyorsunuz.

Demek oluyor ki, o İranlı eylemciler Türkiye'yi İran'dan daha çok din bataklığında görüyor ve o nedenle ülkesindeki zararlı gördüğü molları Türkiye'ye gönderiyor.

Gerçekten vahim bir durum...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.