1. YAZARLAR

  2. Muhammet Gözay

  3. Mücadele Adamı 
Muhammet Gözay

Muhammet Gözay

Yazarın Tüm Yazıları >

Mücadele Adamı 

A+A-

Ara-Sıra, Hüseyin Duyar. 

Gündem, Hüseyin Erdem. 

Söz gazetesi. 

Ortam gazetesi. 

Avrupa-Afrika gazetesi. 

Evet, bu isimler altında İbrahim Çakırdağ yazılar yazmıştır. Toplumsal konuları ele alarak duyarlı bir kişilik olduğunu açıkça göstermiş oldu ve olmaya da devam ediyor. 

Geçmişten gelen kod isimleri ile yazılar yazan ve ne olursa olsun vazgeçmeyen mücadeleci yurtsever öğretmenlerimizden biridir İbrahim Çakırdağ.

Düzene karşı hep karşı durdu ve ne isterse olsun yoluna devam etti.

Ne döndü ne de mücadeleden vaz geçerek düzene teslim oldu. 

O da diğer hocalar gibi düzenin partisinde yer alarak okul müdürü, eğitim bakanlığında müsteşar, özel kalem müdürü olurdu, ama hayır diyerek ne satıldı, ne de mücadeleden geri döndü.

İbrahim hocayı Girne'ye yeni yerleştiği günlerde tanıma tanışma fırsatı buldum. O zamanlar hoca Lefke'de öğretmenlik yapıyordu. Uzun yıllar sonra Karşıyaka ve ardından da Girne 23 Nisan ilkokulun'dan da emekli oldu.

Öğretmenler arasında en fazla mücadale eden ve mücadeleye sadece kalemiyle değil, mitinglerde hep ön saflarda yer alarak kendini gösteren bir mücadeleci oldu.  

KTÖS'ün bayrağını hep önde taşıdı. Katıldığı TV ve Radyo programlarında her zaman toplum için ne kadar duyarlı, ne kadar yurtsever birisi olduğunu tartışmasız kanıtlamıştır.

Evet, İbrahim hoca da diğer birçok öğretmen gibi düzene sahip çıkabilirdi. Bu düzen içinde yer alarak büyük mevkilere gelebilirdi. Müsteşar, bakanlık müdürleri gibi konumlardan emekli olabilirdi. Ama hoca bu yolu seçmedi. Bu yolda yürümedi. Kendi menfaatlerini değil, toplumsal menfaatleri seçti. Solcu kimliğinde ve düşüncede oldu. Yolu hep TKP'de oldu. Olmaya da halen devam ediyor. Uzun yıllar düzenle mücadele eden, bu düzene boyun eğmeyen değerli Çakırdağ, halen daha yorulmadan rahatsızlığı nedeniyle yoluna devam ediyor. Yani bir yere çekilmedi. Rahatsızlığına rağmen bugün toplumun yanında, gazetemiz Haberatörde günlük yazılarla katkı koymaya devam etmiş oluyor. 

Gerçekten de kaç kişi kaldı böyle? 

Çok az değil mi?

Toplum yozlaştı, toplum çok değişti. 

Para karşılığı dönekler çok var. Var olmaya da devam ediyor. Ama ibrahim hoca gibi insanlar yollarına hep devam ediyor. 

Ne güzel değil mi? 

Önemli olan temiz ve de dürüst insan olarak söyleniyor olmaktır. 

Halkın için de halkın yanında mücadele eden olmaktır. Bugün en güzel eserde bu sayılır. İnsanoğlu yaptıkları ve yapacakları güzel ve de doğrular ile hep gösterilmiş olunur. 

İbrahim hoca bugün hastalığı nedeni ile yoluna da devam ediyor. 

Ne mutlu ona. 

Ne mutlu dürüst kimliğine. 

Hoca iyi ki varsın ve yanımızdasın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.