1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Sayenizde efendiler, sayenizde!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Sayenizde efendiler, sayenizde!

A+A-

Şöyle bir Turizm Bakanlığı’nın verilerine baktığımızda KKTC’ye gelen İngiliz turist sayısında bayağı azalma meydana gelmiştir. 
Evet bu azalma rakamsal olarak yüzde 75’e gelmiştir.
Korkunç bir şey bu aslında!
Zaten KKTC'nin ekonomisi kötü bir şekilde devam ederken bir de bu eklenince ülkenin durumu daha da bir vahim hale gelecek demektir.
Neden bu şekilde oluyor dersiniz?
KKTC devleti olarak bir yerlerde hata mı yapılıyor da bu kadar çok düşüş sağlanmış oluyor?
Maalesef öyle!
Bu kadar çok turist, yani İngiliz turist nereye gidiyor?
Konaklamak için kuzeyi değil de güneyi tercih ediyor.
Sebebi muhakkak vardır değil mi?
Her halükarda hizmet kalitesinden bahsede biliriz. Verilen hizmet çok önemlidir, o turisti tutmak ve arkasından getireceği, önereceği turistler söz konusudur. Buna baktığımızda burada böyle bir şeyi göremiyoruz. Daha doğrusunu belirtirsek, gelenler memnun kalmadıkları için bizleri kötü lanse etmek suretiyle bu şekilde gelenleri de engellemiş oluyorlar. 
Doğal olarak ülkeye gelen turistler kazıklanırsa neden gelsinler ki! 
Büyük kayıp yaşıyorsak bunun suçlusu yine bizleriz. 
Çünkü gelen tavuğu bu şekilde keserek kendimizin canına okumuş oluyoruz. Neden bu İngiliz turistler Güney Kıbrıs'a gidiyorlar?
Gidiyorlar, çünkü orada kalite birinci sınıf!
Her şey AB standartları içerisindedir!
Öncelikle turizm için çalışan bir toplum söz konusu olmuştur güneyde! 
Her şeyi ile turist çeken bir toplum olmuşlar. 
Yolundan tutun da her türlü imkanına kadar hizmet sunan bir ülke haline gelinmiştir. 
Tarihi güzellikler için biz varız diyor adamlar. Oysaki bizde yer alan birçok tarihi güzelliklerin içerisine dahi girmek o derece imkansız hale gelmiştir. Açıkçası kendi elimiz ile kendi gözümüzü bu şekilde çıkarmış oluyoruz. Bir de kazıklama olayı burada yaşanıyor. Nasıl olmasa bu turisttir, parası çok denilerek herkes bir şekilde soymaya giriyor. Hal böyle olunca da turist uğrar mı buraya? Neden uğrasın ki! 
Enayi mi adamlar!
Ülkede maalesef ne acıdır ki Turizm devletin eliyle bu şekilde bitiriliyor. Devlet zaten kendine bir kumar turizmi yaratmış oldu. Bıraktı bu ülkenin gerçek anlamda denizini, havasını ve de tarihi olan güzelliklerini pazarlama yolunu. Devletin yolu bu ülkeye çöreklenmiş olan kirli işlerin temizlenmesi için yaratılan her hotel'in kumarı ile hareket etmesidir. Bununla birlikte kara paraların aklanır olduğunu görüyoruz. 
Bundan devlet kazanıyor mu? 
Ülke kazanıyor mu? 
Hayır!
Bu kumar turizmin kaynağı burada durmuyor. Bu kaynak gereken yerlere akıp gidiyor. Yani açıkçası bunu da bu şekilde bilinçli olarak yerine getirmiş oldular. Tıpkı üretimi nasılda elimizden aldıkları gibi! 
Üretmeyen toplum olur mu? 
Nasıl ayakta durabilir? 
Bir ülkenin ekonomisi için bunlar çok önemlidir. Ama nerede, her şeyi bu şekilde elden çıkarmış oldular.
Bakınız İngiliz turistleri bu şekilde elimizle itmiş olduk. Güney Kıbrıs ise bugün büyük bir ekonomik kaynak elde ediyor bu insanlarla! Her şeyi ile herkes kazanmış oluyor. Bizde ise kumara teslim bir turizm anlayışı devam ediyor. Çünkü buralarını onlara peşkeş çektiler.
Bir de yine aynı şekilde uçakların pahalı olması nedeniyle İngiltere'den gelen kıbrıslı Türkler, Türk şirketlerini tercih etmeyerek yabancı şirketler ile Güney hava limanlarını kullanmış oluyorlar. Yani bizimkiler bu şekilde kendi kendilerini yok etme yoluna böylelikle devam ediyorlar. Gelen birçok kıbrıslı Türk ayni zamanda güneyde konaklayarak Rum turizmin daha da büyümesine neden oluyorlar. 
Ondan sonrada battık, bittik, tükendik diyorlar.
Sayenizde efendiler, sayenizde!

 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.