Alper Özsakınç

Alper Özsakınç

Yazarın Tüm Yazıları >

Sev diye diye

A+A-

Dağın zirvesidir doğan aya selamet , sen bekleme yolcu durma devam et , mevlam yazmışsa vardır bir hikmet , bitti  diye diye bitmez sevmek , sev diye diye söyler bu yürek ..

Her kuşun eti, nasıl yenmez ise, benden öte dertler dönsün çileye, ey baba dostu , susma söz eyle , vursun da gam , dağılsın geceye.

Nedir bu acı, nedir bu zahmet , zannetmeki hayat , bir günden ibaret , geçmez sandığın günler geçecek elbet , bitti  diye diye bitmez sevmek , sev diye diye söyler bu yürek ..

Aşkı bağlasanda durmaz yerinde, su akar gider , görmezsin derinde, insanoğlu gariptir , korkar özünde, sormadan bir cana öldü deme ...

Bekler seni, kar kış kıyamet, yaşamak bir haktır, hakkını helal et, nice diyarlar gezdim , nice memleket , bitti diye diye bitmez sevmek , sev diye diye söyler bu yürek...

Bir hiç uğruna küsme sevgiliye, gönül yansa da sen sabır eyle , ne kadar kaçsanda ardındır gölge, böyle gelmiş diye böyle gitmez işte...

Emek ister kazanmak, biraz gayret , hayret ki gülüyorsun, haline şükret,beklemez zaman gelir kıyamet , bitti diye diye bitmez sevmek , sev diye diye söyler bu yürek...

Denize açılmış benzer gemiye , rüzgar vurur da gelmez beriye , bir gelenektir istinafi mülkiye , ibreti alemde  zen ile sevmeye ..

Gözlerin dalmış, umuda hasret, evlilikte var ker ve keramet , dervişe sormuşlar nedir bu suret ?

Bitti diye diye bitmez sevmek , sev diye diye söyler bu yürek...

İnanma sakın kusursuz güzele , aynı gözle bak gül ile dikene, besle bir garibi gör bak sende ,kısmete atılmaz hiç bir pençe, asi olur girdabı , sevenin harbinde, asi olur girdabı sevenin kalbinde..

*****

Günün sözü

Bir çırpıda gelirdim sana , senden öte, ah o sözlerin olmasa ..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.