1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Tekrardan seçerek ne kazanacaksınız?
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Tekrardan seçerek ne kazanacaksınız?

A+A-

Belediye seçimleri var ya aynı şekilde geçmişten gelen anlayışla çalışıyorlar. Bütün yıl iş yapmayan belediyeler seçime gelindi mi kollarını sıvıyorlar. Bütün hafta çalışmalar yetmez diyerek hafta sonu da çalışmalar yapılıyor. 
E haziranda seçim var öyle değil mi?
Onun için çalışılacak!
Bütün hafta ve ayrıca hafta sonları da...
Aslında bunları her seçim dönemi yaşıyoruz. Seçime gelindi mi başkanların paçaları tutuşur ve başlarlar göz boyamaya...Baştan savma işlerdir aslında yaptıkları... kazılardan tutunda asfalt dökümüleri hepside baştan savma işler olarak yapılıyor. Düzenli bir asfalt dökümü değildir yapılan yada onarım yaptıkları işler. Hepside makyaj aslında ve ben bu makyajı koca karıya yapılan makyaj olarak görüyorum. Bunu yapan belediyeler seçmeni kandırıp da oy alsın diye yapıyorlar. Seçmen nasıl olmasa son anda yapılan işlerin hesabını sormayacak ki bu her zaman da böyle oldu. Sandığa gidilir ve aynı kişiler tekrar seçilir. 
Vatandaş sorgulamak nedir hiç bilmiyor. Seçilen kişiler hiç denetlenmiyor. Kocaman dört yıl geçer aradan ve seçilenler ne yaptı hizmet adına soran yok. Belediye ne demek, onun görevleri ne, diyen kimseyi bulmayız. Körü körüne bir sandığa gidilir ve onlara tekrardan oy verilir. Belediyeler devletten ve vatandaştan aldığı paralar ile ne yapıyor diyen çıkmıyor! TC elçiliğin verdiği yardımlar nereye gidiyor soran yok yine! Ucuz işçi çalıştırma bütün belediyeler de yaşanırken ve ülkede işsizlik artarken, bunları da ne yazık ki hiçbir belediye başkanı düşünmüyor. Belediye başkanları bugün tek başına kararlar ile yollarına devam ederken, belediye meclis üyelerini etkisiz bırakmıştırlar. Bunlar normal şeyler mi?
Öyle olsaydı tek aday olarak başkan yer alacaktı. Meclis üyelerine gerek yok denilecekti. Ama yasalar meclis üyelerini de göstermiştir. Ama maalesef ne yasa dinleyen ne de takan başkan anlayışı yer almıştır. Belediyecilik hizmet yeridir. Her bölge pırıl pırıl olması gerekir. Boyumuz kadar otlara rahatlarız ve oralı olunmaz bile... Ama şimdi seçim ya sokak sokak temizlik yapılıyor. Peki ya yollarda doğru dürüst bisiklet veya motosiklet seyrede bilir mi?
Peki ya yayalar? Yaya geçitleri ne alemde? Yeterli mi? Ya peki engelli vatandaşlar düşünülür mü? Tekerlekli sandalye ile kaldırımlara çıkmaları mümkün mü? Peki ya görme engelliler kolay kolay kaldırımlarda yürüye biliyorlar mı?
Maalasef hayır!
Belediyeler tarafından engelleniyorlar.
En büyük engel belediye sayılıyor. Oysa Avrupa devletleri bu insanların rahatça seyahat etmeleri adına muazzam imkanlar getirir. Normal vatandaşların bile kaldırımlarda veya kaldırımsız yollarda yürümekte zorlandığı söz konusuyken, engelli vatandaşlar ne yapsın?
Yolda yürürsün, ansızın bir çukur, ayağın burkulur ve düşüp ayağını kırarsın... Bunun suçlusu sen kendin olursun... Niye dikkat etmedin yürürken... Ama bunun suçlusu belediye olması gerekirken, o suçlu olmaz... Sen olursun... Avrupa'da böyle bir şey olsun belediye mahkûm edilerek vatandaşa yüksek miktarda tazminat öder...
Çağdaş bir belediyecilikten çok uzağız...
Hizmet sıfır!
Restoranlara bakın...
Çalışanlara bakın...
Kılık kıyafetlerine...
Belediye denetlemeleri sıfır!
Her neyse...
Bir de yağmur yağdığında ne hale geliriz değil mi?
Ve bunlar hepsi de belediye...
Hiç bir iş yapmayan ve hizmet getirmeyen...
Ve bu belediye başkanları yine aday, yine tekrardan oy için son dakika sözde iş yapıyorlar...
Evet...
24 Haziran seçim günü...
Soruyorum:
Onları tekrardan seçerek ne kazanacaksınız?

 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.