1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Ülkede adalet yoktur!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Ülkede adalet yoktur!

A+A-

Her araç için seyrü sefer ruhsatı çıkarılıyor. 
Neden bu ruhsat?
Bu ruhsat tabi ki araç ve sürücü içindir.
Gidilen yollarda araçların ve sürücülerin emniyet halinde olmalarıdır.
Yollar ne kadar emniyettedir?
Hiç bir emniyet söz konusu değildir.
Sürücülerin araçlarını her gün bakıma göndermeleri bunun acı gerçeğidir. Hükümet edenler parayı alıyor ama gel gelelim alınan bu paralar nereye gidiyor çok merak ediyorum. Her yıl araç ruhsatları için muazzam para akıyor maliyenin kasasına.
Bu para yollara gitmiyor.
Peki nereye gidiyor?
Yolların hali belli.
Yol olmaktan çıktı.
Delik deşik ve hiçbir iyileştirme de yapılmıyor.
Ama paralar çatır çatır sürücülerden alınmaya devam ediyor. 
Bunun hesabını kim soracak?
Hangi makam, hangi merci?
Vatandaş gittiği yolda emniyette gitmesi gerekirken bakıyoruz hiç bir emniyet söz konusu olmuyor. Yol yapılıyor ve bir bakıyorsunuz o yolun gerekli diğer aydınlatması olsun, levha uyarıcıları olsun yerine getirilmiyor. Bunun yanında yapılan yollar bir iki sene içerisinde çöküyor. Yani doğru dürüst bir yol yapımı söz konusu değildir. Bunun da faturasını hükümet edenler vatandaşa kesiyor. Kullanılan yollar yüzünden araçlarda her gün hasarlar meydana geliyor. Makinistlerden araçlar çıkmıyor. Bunun yanında ölen insanlara ne demeli. Yapılan yollar hep baştan savma yollar olduğu için bunlar yaşanmış oluyor.
Ne demek ben her yıl araç ruhsat parasını ödeyeceğim ve bunun yanında gerekli hizmeti almayacağım. Bir başka ülkede bunu yaşamak mümkün değildir. Bozuk yol yüzünden devlet hukuk yoluyla hesap verir. Oysa biz de tam tersi vatandaş hesap veriyor. Yanlış yol yapımından, eksik plansız yol yüzünden zarara uğrayan vatandaş zararı devletten değil kendi cebinden ödemek mecburiyetinde kalıyor. Bu da şunu gösteri ki ülkede hukuk anlayışı yoktur. Hukuk şayet çalışmış olsaydı vatandaşı bu şekilde mağdur etmezdi. Vatandaş gerekli yerlere bunun hesabını sormuş olurdu. Ama maalesef bunların hesabı sorulamıyor.
Vatandaşın vermiş olduğu her kuruşun hesabı sorulması gerekirken, ilgili yerler bunun hesabını sormayarak bu şekilde düzensizlik devam etmiş oluyor.
Bakınız araç ruhsatınızı çıkarmayın göreceksiniz ki karşılığında ceza kesilmiş olacak size. 
Peki bu yapılırken, neden bu paraları alan yetkililer hizmet getirmedikleri ya da baştan savma iş yaptıkları nedeniyle onlara hesap sorulmuş olmuyor? Vatandaşa gelince hesap sorulacak da devletin yetkili yerlerine sorulmayacak. 
Bu şekilde adalet adalet mi olur?
Maalesef adalet vatandaşa karşı hesap sormuş olur da devlete gelince hiç bir zaman sormuş olmuyor. Bu yüzden ülkede gerçek olması gereken adalet yoktur.
Ha şayet aksini söyleyecek olan varsa buyursun söylesin ve kanıtlasın bizlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.