1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Vazgeçin vatandaşı soymaktan!
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Vazgeçin vatandaşı soymaktan!

A+A-

Ülkede vatandaş Elektrik’te yapılan zamlar karşısında kan ağlarken, perişan duruma doğru hızla giderken, bunun yanında kurum ne yapıyor? Daha çok pahalı elektrik satmaya çalışıyor topluma. Dünyada elektrik fiyatları ucuzlarken, bizim burada her gün artmaya devam ediyor. Bir de yaptıkları zamların adını değiştirerek fiyat ayarlaması diyorlar. Yani yapılan zamlar fiyat ayarlaması oluyor. Bu da açıkça vatandaş ile alay etmeden başka da bir şey değildir, olamaz da!
Bakıyoruz da bugün KIB-TEK’e Yüksek Ödeneklerle alınan “Danışmanlar” var.
Sen vatandaşı yaptığın zamlar karşısında perişan edeceksin ve bunun yanında da yüksek maaş üzerinden danışmanlar alacaksın. Böyle bir anlayış nerede, hangi ülkede gördünüz?
Maalesef yoktur bir ülke daha bizim gibi milletin cebine habire zamlarla saldırsın ve çalışanına para yağdırmaya çalışsın. Bugün en basit bir çalışan 5750 TL maaş alıyor. Bu maaş en düşük maaştır kurumun vermiş olduğu. Ya peki yüksek maaş ne kadar oluyor? Korkunç bir maaş akıyor çalışan kesimlerine elektrik kurumunda. 
Evet, akar bu korkunç maaş çünkü ucuza üretilen elektriği pahalıya vatandaşa sattıkları nedeniyle orada her çalışan bu şekilde yüksek maaş alabiliyorlar. Kurumun bütçesine hele bir baktığınız da koskoca KKTC meclisin bütçesinin üçte biri kadardır. Bu bütçe toplumdan alınan pahalı elektrikten dolayı meydana gelmiş oluyor. Yaratılan bu haksız kazancı da böylelikle orada paylaşmış oluyorlar aldıkları yüksek maaşlar neticesinde. Hükümet bunları neden görmüyor? Neden kuruma dur demiyor? 
Ha bir de akılları sıra üçlü tarife sistemi diyerek yapacakları yüzde otuz zammı da devreye koymuş olacaklar. 
Yani vatandaşa sezdirmeden kazığı da akılları sıra atmış olacaklar. Böyle bir anlayışı da hükümet bu şekilde onaylayarak vatandaşı çalmaya devam edecek. Saat ondan sonra elektrik kullan ve kazan diyecekler. Resmen dalga geçmiş oluyorlar vatandaş ile. 
Sen pahalı elektrik ile vatandaşın cebinden danışman yaratacak ve onları da bu şekilde en az 16 bin TL üzerinden ödeyeceksin böyle bir soygun nerede görüldü?
Açıkça kurum soygun yapıyor. Vatandaşın cebinden danışman yaratacak ve ödeyecek. Bunu da yapan ve de ısrar eden CTP oluyor. Yani hükümetin büyük ortağı. Sözde emekçi olan parti. Bu sözüm ona parti bu şekilde dışarıdan danışman sürüsü yaratacak kurumunu içerisine ve ödesin vatandaş bu CTP'li danışmanların maaşlarını. 
Oh ne güzel değil mi? 
Emekçi geçinen CTP, bugün bunu yapmaya çalışıyor. Ortaklarda bu konuda onu destekliyor. Ye babam ye anlayışı bu şekilde devam etmiş oluyor. 
Neyinize danışman sizlerin? 
Neyin danışmanı olacak bunlar? 
Fuzuli işlerin danışmanı açıkçası. Yetmedi mi elinizdeki danışmanlar da yeni danışman ordusu yapacaksınız? Vazgeçin toplumun tepesine basmaya. Toplumun cebinden zevki sefa sürmeye ne hakkınız vardır? 
Kurumu vatandaşın parasıyla çiftlik yerine çevirdiniz. 
Geçmişte UBP de bu şekilde devam etmişti, bugün CTP'de daha beter biçimde kullanmaya devam ediyor. 
Yeter artık, ayıp ve günahtır. 
Hele de emekçinin kitle patisiyim diyen sizlere yeter artık. 
Vazgeçin vatandaşı soymaktan!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.