1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Yapmamız gereken
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Yapmamız gereken

A+A-

Covid 19’un yayılmaya başladığı günlerde, haftalarda maalesef Hükumetimiz tarafından alaya alınmıştı. Başbakan öyle bir şey yok politika yapıyorlar diye da halkla dalga geçmişti.

İlerleyen günlerde olayın ciddiyeti tüm açıklığı ile ortaya çıkınca Hükümet hafif önlemler almaya başlamıştır. Bu dönemde en fazla ciddiye alan ise Cumhurbaşkanı olmuş ve Olağan üstü hal ve ya Olağan üstü durum ilan edilmesini önermiştir.

Yapmamız gereken ne idi.

Ülkemizdeki sağlık alt yapısı bu virüsü karşılayacak alt yapıya sahip miydi?

Tabi ki HAYIR.

Baştan itibaren yapılması gereken şimdi geldiğimiz noktadaki önlemlerin o zaman alınmasıydı. Eğer o günlerde bu tedbirler alınmış olsaydı belki da bugün çok farklı bir noktada olacaktır.

En büyük tehlike covid 19’un hızla yayılması olacaktı,

Düşünün alt yapısı yetersiz bir sağlık yapısında virüsün katlanarak büyüdüğünü.

Hangi insanımızı bu virüse karşı tedavi edebilecektik.

Yoksa İtalya’da olduğu gibi hangi hastayı kurtarıp hangi hastayı ölüme terk edeceğimizi mi düşünecektik.

Bu gün bile her kafadan bir sesin yürütüldüğü bir dönemden geçiyoruz. Bakanlar birbirlerine laf yetiştirmenin peşinde. Başbakan hep ben yaparım olur havasında. Sağlıkta bile işbirliğine karşı. İlacın milliyetini sorgulamanın peşinde.

Bir de bu konunun ekonomik boyutu var onda tam sınıfta kalındı. Bütün yük çalışanın ve küçük esnafın sırtına yüklendi.

Alınan yetersiz önlemler ve yapboz tahtası uygulamalar halkımızın büyük bir kısmının bilinçli olması nedeniyle virüsün ciddi şekilde yayılmasının önüne geçmiş ve sağlıkta üstesinden gelemeyeceğimiz boyuta ulaşmamıştır.

Her telden çalan bu Hükumet bu salgının atlatılmasından sonra ortaya çıkacak kara tablonun farkında değillerdir.

Belki bu virüs belasından kurtulacağız ama bu güne kadar ekonomik alanda alınan önlemlerin hepsi zaten borçlu olan çalışan ve küçük esnafı daha da borçlandırıp ekonomiyi tefeciler, Banka ve sermayeyi daha da güçlü hale getirmek üzerine kurulmuştur.

Evde kalın sağlığınızı koruyun çünkü sağlığınız bozulursa tedavi olacak parayı bulamayacaksınız. Bu düzen sizi mali yönden bitirmek için Covid 19’un arkasına saklanarak tüketmenin peşindedir. Hiç olmazsa sağlıklı kalalım

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.