1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Yeter be tükendik…
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Yeter be tükendik…

A+A-

Artık yazacak, eleştirecek, anlatacak ve ya anlatmaya çalışacak ne gücüm ne da takatim kalmadı. Hatta hevesim da yok.

Yıllardır yazdıklarımdan söylediklerimden bir nebze olsun feyz alsaydınız ne bu kadar Kıbrıslı düşmanı ne de bu kadar emekçi halkın düşmanı olurdunuz.

Hele son 47 yıldır sözde bizi yönetmek için o koltuklara oturanlar kendinizi, yandaşlarınızı, militanlarınızı ve bu düzeni koruyanları nemalandırmaktan başka ne yaptınız?

Halk adına emekçiler adına onları korumak yüceltmek adına hangi yasaları geçirdiniz?

Üretimi öldürdünüz. İhracatı bitirdiniz, Devlete ait yer altında, yer üstünde, havada netimiz varsa sattınız. Sermayeyi küçük bir azınlığın tekeline ve tabancı sermayeye devrettiniz.

Dağıttığınız ganimetleri milyonlarca EURO’ya özellikle üçüncü ülkelere satışlarına Bakanlar Kurulu kararları ile sattırırken vicdanınız hiç sızlamadı.

Kıbrıs’lı nüfusu azınlığa düşürmek için 1974 sonrası gelen nüfusun dışında 47 yılda ortalama her yıl 3000-5000 arası vatandaşlık vererek artık seçimlerde veya Kıbrıslının olası geleceğine sahip çıkmasının önüne geçtiniz.

Yönetmek yerine yönetilmek ve nemalanmak için yarışa girdiniz.

Sloganlarla toplumun iradesini çarptırdınız. Koltuğa oturuncaya kadar aslan oturunca kedi bile olamadınız.

Sağda olsun solda olsun büyüklük yarışı ile toplumu böldünüz parçaladınız.

Egemenliğiniz için Sendika ve sivil toplum örgütlerini bölerek arka bahçe yaptınız.

Son zamanlarda özellikle 2003 ‘de itibaren emekçilerin haklarını budamaktan başka yasa yapmadınız.

En doğal hakları olan HP’yi bile kaldırmanın peşine düştünüz(Zaten TL’nin bunca değer kaybına rağmen HP’yi Türkiye’nin altında da çıkarabildiniz)

Asgari ücreti hep sermaye ile birlikte hareket ederek açlık sınırının altına çektiniz.

Yeter artık bizi hem nüfus hem madden hem de manen tükettiniz.

Gidin be artık gidin ama üzgünüm ben sizden artık hiçbir b… olmayacağını anladım ama üzgünüm beslemeleriniz ve şak şak cılarınızın hala yanınızda olduğunu görerek kahroluyorum..

Bunlara ben Katiline aşık olmuş insanlar gibisiniz diyorum.

Dediklerimin yazdıklarımın tersini yapacağız diyorsanız bunu yolu bölünmekten ve büyüklük sevdasından vazgeçmekle başlar.

‘’Bir olacağız birlik olacağız’’ ‘’Birlik mücadele dayanışma’’diyorsanız nu duruşu gösterin Birbirinizin kuyusunu kazacağınıza gereğini yapınız.

UBP’den bunu beklemem mümkün değil ama unutmayın siz UBP değilsiniz. Yapamayacaksanız da aslı dururken benzerine halk oy vermez…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.