1. YAZARLAR

  2. Zafer Kurtuluş

  3. Zaroğlu özür dileyecek mi?
Zafer Kurtuluş

Zafer Kurtuluş

Yazarın Tüm Yazıları >

Zaroğlu özür dileyecek mi?

A+A-

Bir bakıyorum YDP milletvekili Bertan Zaroğlu sosyal medya üzerinden cep telefonu ile canlı yayın yapıyor. 
Nedir yaptığı, ne söylüyor diye bir bakayım dedim. 
Adeta öfkeli bir şekilde olduğunu görüyorum.
Nedir bu öfkesi diye merak ediyorum doğrusu.
Bir vekilin bu kadar öfkeli olması da nedir diye düşünüyorum.
Ben vekilim diyor.
Bana bunu yapamazsınız diyor.
Polis aracıma el koyamaz diyor.
Ver aracın anahtarlarını diye polise söyleniyor.
Polis vermiyor o dahada şiddetli bir şekilde polise bunun hesabını vereceksin diye sürekli milletvekili olduğunu haykırıyordu.
Evet Zaroğlu çektiği video ile kendini haklı gösterip polisi de suçlu konumuna sürüklemeye çalıştı.
Sosyal medyada paylaşmış olduğu videoya göre vekil Zaroğlu haklı görülüyordu. Halbuki işin aslı ve gerçeği öyle değildi. Polisin yapmış olduğu kontrol sonucunda bir kiralık aracı durduruyor, aracında kimin adına kayıtlı olduğu da bilinmiyor. Araçta evrak bir şey yoktur.  Bu kiralık aracı kullanan da milletvekili Zaroğlu değil. Yani "ver anahtarı diye bağırıp çağıran vekil efendi" bu aracı kullanmıyordu. Aracı kullanan şahıs bir üniversite öğrencisiydi. Bu şahıs, “Üçüncü şahıs sigorta kapsamı dışında” ve “yasal sürüş ehliyeti de yoktu”. Polis yasa ne söylüyor ise onu yaparak kiralık aracı kullanan sürücüye ceza yazıyor ve araca el koyuyor. Sigorta kapsamı bulunmayan bir kişi araç kesinlikle kullanamaz, bu da yasalarda yer almıştır. Suçtur. Kaldı ki kiralanan araç kim tarafından kiralandı diye ortada herhangi bir evrak bir şey de yok. Bu yüzden polis haklı olarak araca müdahale etmesi gerekliydi. Yasalar bu durum karşısında sorgusuz sualsiz polise o aracı kullanan sürücüyü trafikten men etme hakkını ve araca da el koymasını söyler. Görevi yapan polis de bunu yaptı. Doğrusunu yaptı. Yasanın gereğini yerine getirdi.
Buna karşılık (sürücü öğrenci) milletvekili Zaroğlu'nu aradı. Polisin araştırmasından sonra aracı kiralayan ise Zaroğlu çıktı. Zaroğlu hem suç işleyecek, hem de bunun yanında kendini haklı göstermek adına bir de yaygara koparmak suretiyle şov yapmaya kalkacak. Polisi aklı sıra zan altında bırakacak. Kendisinin kiraladığı aracı bir başkasına kullandırarak suç işleyecek ve bir de bu yetmezmiş gibi esip yağacak ben vekilim bana bunu yapamaz polis diyecek kadar da ileriye gidecek. 
Bu şekilde vekil olunur mu? 
Halkı temsil bu şekilde mi olur? 
Sen yasa dinleyen ve koruyan bir vekil olması gerekirken, tam tersi yasa çiğneyerek hem polisi tehdit edeceksin, hem de amiri Kutlay Maleke hesap soracaksın. Bu şekilde vekil olan birisi bu toplumun yararına hiç bir şey veremez onuda belirtelim. 
Bu ülkede ne istersek olalım bunlar bizler için bir ayrıcalık değildir. Ayrıcalık da olamaz. Hiç kimse yine bir kimseye hele de görevini yapan bir polis memuruna voyvodalık basmaz. Sürekli bir şekilde yapmış olduğu canlı yayında polis memuruna voyvoda, saygısız diye dile getirdi. Dikkatinizi çekerim bunu seçtiğimiz bir vekil yapıyor. Kimleri seçiyoruz değil mi?
Görevini yapan polise voyvoda diyeceksin.
Saygısız diyeceksin.
Sen vekilsin diye kendini her şeyin üstünde göremezsin.
Dokunulmazlık hiç kimseye bu hakkı veremez.
Dokunulmaz biriyim diyerek her şeyi yapamayacağını her vekil anlamlı, bilmeli.
Evet.
Bertan Zaroğlu kamuoyu önünde o polis memurundan derhal özür dilemeli.
Bakalım özür dileyecek mi?
Yoksa yine suça, voyvodalığa ve saygısızlık yapmaya devam mı edecek?
Bakalım, hep birlikte göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.