1. YAZARLAR

  2. Mehmet Davulcu

  3. Bir alıntı
Mehmet Davulcu

Mehmet Davulcu

Yazarın Tüm Yazıları >

Bir alıntı

A+A-

Bugün köşemi yazmaya vaktim olmadı. Onun yerine bir alıntı yapmaya karar verdim.

TKP Yeni Güçler ve BKP yöneticileri basın toplantısı düzenledi ve "Değişim ve Kurtuluş İttifakı"nı açıkladı.   

Söz konusu basın toplantısında TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı basın toplantısında yapmayı planladığı konuşmayı yazılı hale getirmişti. Bu metni yanında basın toplantısının yapılacağı salona da götürdü. Fakat orada yazılı metni okumak yerine irticalen konuşmayı tercih etti. Bence iyi de etti.

O konuşma metnini köşemden sizlerle paylaşıyorum:

"Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler(TKP Yeni Güçler) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “Değişim ve Kurtuluş İttifakı”nın kurulduğunu açıklamak için bugün hep birlikte bir araya geldik.

TKP Yeni Güçler ve BKP olarak, her türlü engellemelere, yaratılmaya çalışılan algı oyunları, karmaşa ve sahte anketlere rağmen, büyük bir güç birliği yapıyoruz. Bu güç birliği birçok kesimin korkulu rüyası haline gelmiştir. Aslında bu güç birliğinin içerisinde her kesimden insan var.

Bu hareket Kıbrıs Türk toplumunun bir halk hareketine dönüşmüştür. Bu durumu bazı kesimler görmezden gelebilir. Bunu görmek işlerine bugün gelmeyebilir. Çünkü ülkemizde bulunan küçük bir zümrenin çıkar çevresinin oluşturduğu ortamı koruyan siyasal bir yapı var ve bu durumu koruyan statükonun koruyucusu partileri bulunmaktadır.

Artık bu yapının sonuna gelinmiştir. Artık Kıbrıs Türk halkı bu durumdan kurtulmaya karar vermiştir. Ezilen kesimler olan emekçiler, memurlar, ev kadınlarımız, çiftçiler, çalışanlar, esnaf, iş insanımız yani aslında tüm kesimler bir çatı altında bir araya geliyoruz. Bu doğrultuda halkımızın güçlü bir siyasi arayışının cevabı olan bir birliktelik giderek filizleniyor ve büyüyor. TKP’lisi, TDP’lisi, SDP’lisi, CTP’lisi, BKP’lisi ve bugünkü iktidar partilerinden memnun olmayan bireyler hep birlikte bir araya geliyorlar. Dolayısıyla tüm bu birlikteliğin doğrultusunda TKP Yeni Güçler ve BKP tüm diğer kesimler ile beraber seçim de dahil olmak üzere bir çok konuda güç birliği yapma kararını üretmiştir.

Sosyal adaleti sağlayacak vergi reformu,  zenginlik sınırının belirleneceği tarım reformu, faiz mağduriyetinin giderileceği faiz yasası, bekletilen kamuda adaleti ve liyakatı öne çıkaracak kamu reformu, hal yasası, genel sağlık sigortasının getirildiği sağlık reformu, kaliteye çağdaşlığa ve laikliğe endeksli eğitim reformu hedefinde olacak olan bu ittifak elbette ki pek çok kesimin korkulu rüyası olacaktır. 

Değişim ve Kurtuluş İttifakının hesap soran ve denetleyen bir sistem yaratmak temel hedefidir. Rüşvetlerin, talanın, yolsuzlukların peşkeşin üzerine gidecek olan bu ittifak tüm bunların hesabını soracak bir anlayış ve siyasetle hareket edecektir.

KKTC’de bir rejim bunalımı yaşanıyor. Hükümet yönetemiyor. Sorunlar çözülemiyor, biriktikçe birikiyor. Ülkemizde halkın aklını ve gönlünü kazanacak, iktidar alternatifi eşitlikçi ve demokratik bir siyasal harekete ihtiyaç vardır.

KKTC’nin politik ortamını değiştirmek, halkımızın yaşamını iyileştirmek için bu ittifak ile birleşiyor ve demokratik iktidar yürüyüşünü başlatıyoruz. Bu yol; barışa, toplumsal adalete, vicdana, eşitliğe, özgürlüğe, kalkınmaya ve refaha açılan bir yoldur.

Bizler, teslim olmak, ya da sadece direnmek için değil, değişim sürecini yönetmek, ülkemizin politik ortamını değiştirmek, halkımızın yaşamını iyileştirmek, halkla birlikte daha özgür, daha eşitlikçi ve daha iyi bir yaşamı kurmak için yola çıktık.

Kıbrıs Türk halkını, Değişim ve Kurtuluş İttifakı ile eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini birlikte yükseltmeye ve insanlarımızın barış ve refah içinde yaşamını sürdürdüğü bir düzeni kurmak için katkı koymaya davet ediyoruz.

Bu yürüyüşün, yeni bir umut, yeni bir değişim yürüyüşü olduğuna inanıyoruz. Başlattığımız bu yürüyüşle halkın rızasını alıp iktidara gelerek bu yapıdan kurtulduğumuz daha özgür, daha adil, daha zengin, daha demokratik bir ülkeyi hep birlikte yaratacağız.

Ülkede köklü değişimin önünü açmak, yolsuzluklardan hesap sormak, ülkede sosyal adaleti yeniden sağlamak,  ezilen ve haksızlığa uğrayan tüm kesimlerin hakkını savunmak ve bu statükoya dur demek için tüm ilerici, demokrat ve yurtsever kesimleri hep birlikte hareket etmeye çağırıyoruz."

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.