Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Gençlere

A+A-

Başbakanlık önünde eylem yapan gençlerin gösterdiği direnişe saygı duymak gerekir.

Kesinlikle her konuda farklı görüşleri olmasına rağmen aralarında uzlaşarak KISA ve UZUN vadeli bir talep listesi ile Hükümetin karşına dikilmişler ve basın önünde basın açıklaması yapmışlardır.

Bu eylem bende acaba 68 ve 78 kuşaklarının başaramadıklarını bu gençler başarabilecek mi diye bir soruyu aklıma getirdi.

68 ve 78 kuşakların neden başaramadı?

Solun ev büyük açmazı fraksiyonel olması ve fraksiyonlar arası farklılıkların bunların birlikte hareket etmesini engellemesi olmuştur. Maalesef her iki dönemde de akil insanlar bu sol fraksiyonların birlikte hareket etmelerini sağlayamamış özellikle 78 kuşağı 68 kuşağının başarısızlığından ders çıkartamamıştır.

Bu gün en azından oldukça geniş bir yelpazede geçler aralarında birlikte hareket etmeyi başarabilseler da üzgünüm ki bazı genç örgütler ve partileri bu birlikte hareket etmeyi reddetmektedirler. Bu kadar genişleyen bu mücadeleye katkı koymayanları anlamam mümkün değildir. Her şeyden önce solun ‘’Birlik mücadele dayanışma’’ve ‘’Direneceğiz kazanacağız ‘’temel felsefesine uygun bir davranış değildir.

Bu gün gençler göle bir taş atmışlar ve o taşın yarattığı dalgaların büyümesi ile oralarda direnmektedir.

Bu gençleri çıktıkları yolda yalnız bırakmamak arkalarında durmak ve partisiz bir halk hareketine dönüştürmek tüm yurtseverlerin görevi olmalıdır.

Birlikte hareket etmeyi içselleştirecek yurdunu seven, talimatla yönetilmeyi kabullenmeyen Sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, siyasi partiler bu gençlerin başlattığı hareketin yanında olun işte o zaman bu gençlerim göle attığı taştan oluşan dalgalar büyüyecek ve refaha birlikte ulaşabileceğiz.

Başarı halkın olacaktır. Başarı durumunda da 68 ve 78 kuşaklarının başaramadıklarını başarmış olacaklardır.

Ben bir 68 kuşaklı olarak onları çıktıkları yolda başarmaları için hep yanlarında olacağım.

Umudum siz birlikte hareketi başarabilen gençlersiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.