1. YAZARLAR

  2. Arif Alasya

  3. Orta Oyunu…
Arif Alasya

Arif Alasya

Yazarın Tüm Yazıları >

Orta Oyunu…

A+A-

Cenevre öncesi Tatar ve şürekâsının söyledikleri sanki şaka gibiydi.

Söyledikleri ezberletilmiş söylemler olarak algılanırdı. Ancak sonunda masaya oturulduğu zaman masada olan süreç ile kesişen fikirler dizisine uyumlu hale dönüşeceği umudunu taşımaktaydım.

Beklediğim olmadı.

Kabukları dahi soyulmayan çiğ patatesten yemek olusun diye bir sepet çiğ patates masaya döküldü.

Ortaya konulan ve sanki BM ve tüm taraflar ile BM üyelerinin tümüne emir veren bir istekler paketi masaya kondu.

Masadakilerin reddi dışında masaya konan öneriler için bu güne kadar hiçbir ülkeden destek mesajı yayınlanmadı.

Sadece BM Sekreteri bir açıklama yaparak bu önerilerin tartışılması değil garantörlerin uzlaşması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.

Yani biz çaldık biz oynadık.

Süreç son Cumhurbaşkanlığı seçimi ile başlayan bir süreç.

Türkiye adadaki kendi çıkarları için seçimlere doğrudan müdahale ederek kendisine bir sözcü seçtirtti. Arkasından da Hükümet oluşumuna doğrudan müdahale ederek kendine sözcü bir Hükümet oluşturdu.

Bunlarla da bitmedi. Benim bülbüller diye adlandırdığım adada çözüm istemeyen yaşı her kaç olursa olsun bilinenleri Cumhurbaşkanlığı görüşme heyetine veya danışman olarak saraya toplayarak çözüm isteyenlere karşı savaş başlatmıştır.

Türkiye tüm bu müdahaleleri yaparken da adada demokratik bir seçim yapıldı ve seçmen seçtirttiğim sözcü Cumhurbaşkanı ile ayni fikirde diye sanki da dünyayı atlatmış.

Son günlerde masadaki bu yenilginin ardından resmen orta oyunu başlatıldı.

Gün geçmiyor ki biz bu çıkmazı nasıl aşarız diye düşünce üretileceğine. Tam tersi abuk sabuk söylemler ile gündem değiştirilmeye çalışılıyor.

Bizi ne sizin Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğiniz ne de pasaportunuz ilgilendirir. Bunları biz istemeyiz demekle de gerçeği değiştiremediğinizi anlayabileceğiniz makamlarda oturuyorsunuz. Sırf polemik yaratıp masadaki başarısızlığınızı örtmeyi başaramazsınız.

Hadi bakalım sizi desteklediğini söylediğiniz size oy veren seçmen topluca kimlik ve pasaportlarını iade etsin.Hepsi bu önerimi kabul etse de sana oy verenlerin %70’i bu kimlik ve pasaportlara sahip değil bunun bile farkında değilsiniz..

Bu orta oyunundan vazgeçin bu oyunun ustası rahmetli İsmail Dümbüllü’nün kemiklerini sızlatmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.